Tittarrekord då Girlzen vann igen

Hoyzer Girlz stod för en mycket fin prestation då de besegrade nästjumbon TT United på tisdagskvällen. Desto mer förvånande var att inte bara de åskådare som tagit sig till Västboda BP kunde se Girlzens segermatch, som även direktsändes i klubbens interna facebookkanal.

Hoyzer Girlz har gått som tåget efter sommaruppehållet. Dessvärre är höstvädret inte alltid lika lockelsefullt för publiken, som ändå fick möjlighet att se matchen mott TT United på videolänk direkt från Västboda BP.

Det är inte första gången en Hoyzermatch direktsänds. Redan i fjol sände HTV (Hoyzer TV) en match som kunde följas i klubbens officiella facebookkanal. Skillnaden den här gången var att det dels skedde mer eller mindre utan förvarning att så skulle ske, dels att den bara visades i Hoyzers interna grupp.

Rykten gör gällande att tisdagskvällens sändning var ett test för en betalkanalslösning, där tittaren ska kunna köpa antingen abonnemang eller enstaka matcher. Trots den begränsade testgruppen och att man inte gjort reklam för sändningen fick matchen rekordmånga tittare, varav en så långt bort som Ugandas huvudstad Kampala.

Oavsett hur det blir med detta kunde soff-tittarna avnjuta fyra vackra Hoyzermål signerade Mia Högberg, Karin Meiton, Sofie Danielsson och Emmy Angeklint. Med två matcher kvar klev Hoyzer Girlz i och med segern upp på tredje plats, plussmål före Sörskogen Finest som man möter i seriens avslutande omgång.

Hoyzer Girlz – TT United 4-1

Storseger för Hoyzer Girlz! Exklusiva höjdpunkter med alla målen, signerade Mia Mildo Högberg Karin Meiton Sofie Danielsson och Emmy Angeklint.

Slået op af Hoyzer – Svarta Gamens lag i Tirsdag den 18. september 2018

Här kan du se ett sammandrag från matchen