Dubbeldepp i Hoyzer

Mörkt, kallt, ruggigt och poängfattigt. Så kan man nog sammanfatta tisdagens serieomgång för Hoyzers fotbollslag.

Hoyzer Girlz hade inför den näst sista serieomgången greppet om tredjeplatsen och gick in i matchen mot Islanders som storfavoriter. Vårmötet lagen emellan slutade med storseger 4-0, men Hoyzer chockades av motståndarna som skickligt manövrerade ut Svarta Gamens damer. Helena Malm i Hoyzermålet fick kapitulera två gånger om, medan Tara Svensson stod för de gulsvartas enda mål. Således förlust 1-2.

Med en omgång kvar rasade Girlzen i och med nollpoängaren till en femteplats i tabellen, passerade av både Vega FC och Sörskogen Finest. Men den avslutande omgången har alla förutsättningar att bli en riktig thriller! Hoyzer Girlz möter nuvarande trean Sörskogen, som de genom bättre målskillnad passerar vid en vinst. Om Vega i den senare matchen tappar poäng mot ettorna TGC innebär det en hoyzersk tredjeplacering då seriesäsongen summeras!

Hoyzer Boyz har det som bekant tufft i tabellens absoluta botten. Utsikterna för poäng mot serietvåorna Kärrtorpskamraterna var minst sagt föga hoppingivande, i synnerhet då vårmötet slutade med en sällan skådad kollaps och förlust 1-9.

Men den tappra publiken fick se ett furiöst kämpande Hoyzerlag. Efter en virrig inledning fick man ordning på defensiven i hela laget och även om Kärrtorpskamraterna tilläts ha mycket boll skapade de inte särskilt många klara målchanser. Därför var det tungt när baklängesmålet kom i första halvlekens slutminut.

Hoyzer Boyz fortsatte att spela uppoffrande och med stort hjärta även efter paus, men det rådde inga tvivel om att man mötte ett bättre lag. Detta till trots hade man ett par riktigt vassa kvitteringschanser innan Kärrtorpskamraterna kunde utöka efter en fast situation. 0-2 blev också slutresultatet vilket spelmässigt såväl som målmässigt var ett klart fall framåt jämfört med vårens insats.

Efter ändringarna i spelschemat kommer Svarta Gamens herrar till skillnad från Girlzen att spela fotboll en bra bit in i oktober. I nästa omgång nalkas jumbofinal mot Bagarmossen Öfvre, som föll hårt mot tabellettorna Enheten. Det lär bli en hård kamp för att slippa den absoluta bottenplaceringen, där Hoyzer Boyz måste få igång målskyttet. Laget har trots bra spel fortfarande inte gjort mål sedan sommaruppehållet. Det senaste prickades in av Fabian Lakander förra gången lagen möttes!

Resultaten till trots var det inga slocknade blickar bland spelarna efter förlustmatcherna. Snarare revanschlust och tillförsikt, åtminstone bland de som varvade ner på stamkrogen Mickel Räv.