En svart gam på Söder

Inför säsongen kunde Svarta Gamens Sportklubb Hoyzer göra klart för tre nya år med storsponsorn Swedwise. Nu har även den gulsvarta jubileumströjan med Sveriges snyggaste klubbmärke överlämnats till VD:n Roger Wall vid en högtidlig cermoni med representanter från Hoyzer.

Rykten om en svart gam i Stockholm har florerat länge och kontinuerligt under åren. Det första dokumenterade spåret, två rader svart bläck på en ihopknycklad pappersservett från ett av Söders sunkigare etablissemang, leder oss hela vägen till Farsta och året 2005. Sedan dess har peakar uppstått längs vägen, där 2008 var ett år med extra mycket brus.

För tre år sedan har även rykten om iakttagelser av en svart gam gjorts i närheten av Södermalmstorg, utöver de mer frekventa platserna i söderort, ofta sedd glidandes högt upp i skyn, cirkulerandes ovanför Katarinahissen.

Känner man sitt Hoyzer är det inte svårt att härleda detta vidunderliga djur till Hoyzer – det är ju Svarta Gamens Sportklubbs egen gam som troligtvis skymtats. 2005 spelade Hoyzer Boyz sin första match på en grusplan i Farsta, 2008 uppstod Hoyzer Girlz och för drygt tre år sedan ingick Hoyzer ett sponsoravtal med IT-konsultbolaget Swedwise… som råkar ha sitt kontor enstaka vingslag från just Södermalmstorg!

I våras löpte sponsoravtalet ut, fast det dröjde inte länge innan det för båda parter glädjande beskedet kom – ytterligare tre år av sponsring hade förhandlats fram!

Hoyzer är förmodligen starkare som varumärke än som fotbollslag

“Vi är glada och stolta över att Swedwise valde att förlänga vårt partnerskap över ytterligare en treårsperiod. Det känns tryggt med kontinuiteten i att ha en huvudsponsor som tror på oss oavsett sportsliga resultat. Det är som en tröstande hand på axeln då det är tungt och ett glatt tillrop då det går bättre”, säger Carlis Fridlund, vice ordförande i SGSK Hoyzer. “Hoyzer är förmodligen starkare som varumärke än som fotbollslag, men i Swedwise har vi den bästa sortens partner och supporter. Den som är med oss i med- och motgång, i regn, storm och hagel, alltid lika prydlig på tröjryggen!”, summerar Carlis.

Under en högtidligt cermoni på Steam Hotel överräcktes i våras en exklusiv jubilumsmatchtröja till Roger Wall, VD för Swedwise. Vid tillställningen återfanns två av Hoyzers spelare, som fått äran att delta under företagets konferens.

Det var en självklarhet

Det var en självklarhet att förnya sponsoravtalet med Hoyzer när vi fick förfrågan i våras. Deras laganda och underhållande rapportering från matcher, och händelser i sociala medier och på hoyzer.se, har fått mig att le många gånger – och lite extra när Swedwise-logotypen tittar fram på ryggtavlorna”,  säger Swedwises VD, Roger Wall.


Senare under kvällen syntes den iögonfallande gula matchtröjan vid hotellets shuffleboard och alla som var där instämmer, Roger har aldrig spelat bättre än just den kvällen – med den Svarta Gamen vakandes på bröstet.

Swedwise publicerade nyligen ett blogginlägg om samarbetet med Svarta Games Sportklubb, så in och läs där och varför inte klicka dig vidare för mer information bolaget och dess anställda!

Till alla er okynnes-ornitologer där ute, om du skådar den Svarta Gamen glidandes genom skyn, se då även till att lyssna riktigt noga och länge, så kanske just DU har turen att höra gamens påhejande och unika läte…

Gamens gäng, tre poäng!