Sista chansen för Hoyzer Boyz

Efter en tung vår har Hoyzer Boyz lyft spelet ett par nivåer efter sommaruppehållet. Trots det har laget varken gjort mål eller tagit poäng i höst. När det på nytt nalkas jumbomöte mot Bagarmossen Öfvre är det hög tid att få igång både mål- och poängproduktionen om Svarta Gamens herrar vill sikta högre än botten av tabellbotten.

Hoyzer Boyz trodde att andra säsongen på plastgräs skulle bli lättare än den första, men ack så man bedrog sig. Blott fyra poäng och nio gjorda mål är till och med sämre än ifjol och av dessa har inga kommit efter sommarens speluppehåll. Trots detta är de flesta överense om att Hoyzer spelar betydligt bättre fotboll än i våras, är bättre på att hålla bollen inom laget och skapa chanser, men utan att få till det framför mål.

Faktum är att Svarta Gamens herrar inte gjort mål sedan sist de mötte tisdagens motståndare Bagarmossen Öfvre, i och med Fabian Lakanders kvitteringsmål i 1-1-matchen. Det var Bagarmossens första poäng i serien och sedan dess har de fortsatt att plocka poäng och passerat Hoyzer i tabellen, men inte med mer än att det återigen blir en match mellan tabellens bottenlag.

Läget är som sagt något av det motsatta jämfört med sist. Frågan är hur det påverkar laget inför säsongens kanske viktigaste match. Hoyzer är mer eller mindre piskade att vinna om de vill slippa den mindre smickrande jumboplatsen. Det behövs inga välbetalda fotbollsexperter för att analysera problemet som Hoyzer Boyz måste lösa. Man måste helt enkelt börja göra mål på sina chanser!

Det märks att lagets måltorka tagit hårt på spelarna då det redan efter ett par insläppta mål börjat se uppgivet ut de senaste matcherna. Men i synnerhet då det gått troll i bollen kan det vända snabbt i fotboll och förr eller senare måste spelet och chanserna börja bära frukt. Och vad vore inte bättre om det gjorde det redan till denna måstematch. Mer än bara tre poäng står på spel – det är dags att börja leverera!