“Det känns riktigt surt”

Det har gått en vecka sedan Hoyzer Girlz avrundade sin säsong, en säsong som blandat högt och lågt och till slut gav en stabil mittenplacering. Martina Bergman ser tillbaks på lagets insats och sin första säsong som lagkapten.

Ni hade inför avslutningen chans på tredjeplatsen men slutade efter två uddamålsförluster i de sista omgångarna femma i tabellen. Besviken?
– Ja, det kändes riktigt surt eftersom vi tycker att vi förtjänade att hamna trea efter vårt fantastiska spel vi har fått till den senaste tiden. Vi har snubblat på mållinjen flera matcher den här säsongen.

Hur skulle du sammanfatta säsongen ur ett hoyzerskt perspektiv?
– Det har varit flera matcher med orättvisa resultat, men i sann Hoyzeranda har vi hållit skenet uppe. Vi har en väldigt bra sammanhållning, har förbättrat vårt spel mycket och varit duktiga på eftersläckning och eftersnack på Mickel Räv! Vi har även utformat en helt ny hejarklack till Hoyzer Boyz med Tara i spetsen. Hennes fina hejaramsor och megafon gick inget herrlag förbi.

Vad har varit det bästa?
– Jag skulle säga laget i sig. Alla bidrar mycket med härlig energi och kämparglöd. Det är alltid lika roligt att komma till matcherna. Det har varit väldigt kul att testa på att vara kapten också!

Du gjorde ju din första säsong som lagkapten och lagledare. Hur skiljer det sig åt jämfört med att så att säga bara spela i Hoyzer?
– Ja, man känner ju ett större ansvar som Kapten och det är lika spännande varje vecka att se om vi kommer bli två uppsättningar spelare eller inte ha några avbytare alls. Så man får vara flexibel och att ändra den tilltänkta laguppställningen flera gånger om. Sedan borde man ju vara först på plats till samling som Kapten, det är något jag har misskött en aning… Det är kul att få chans att styra upplägget och spelet lite mer också!

Om du får bestämma något Hoyzer Girlz ska förbättra inför nästa säsong – vad skulle det vara?
– Det vi pratar om efter varje match är mottagningar och nedtagningar så att vi får kontroll på bollen och kan äga spelet. Och att göra fler mål, våga skjuta och ha mer spel ute på kanterna.

Vad gör du nu, fram tills försäsongsträningen kör igång igen inför säsongen 2019?
– Jag kommer återhämta mig mycket, det är viktigt efter en hård säsong. Ska åka till Svalbard och se om man kan få lite inspiration till hur man hanterar kyla på bästa sätt. Sedan blir det ju självklart inomhusfotboll i vinter och annat Hoyzerhäng, det ser jag fram emot!