Målrikt då Hoyzer Boyz segrade på nytt

Mycket stod på spel inför tisdagskvällens möte med Wakanda, men Hoyzer Boyz visade på effektivitet när den som bäst behövdes och tog sin andra raka seger. Nu är det inför slutomgången bäddat för stor dramatik i både toppen och botten.

För kvällen helsvarta Hoyzer Boyz kom till spel stärkta av uddamålssegern mot Bagarmossen Öfvre i förra omgången. Även denna gång var det en så kallad sexpoängsmatch, där Hoyzer inför omgången hade ett avstånd på fem poäng upp till motståndarna Wakanda.

Efter en svag matchinledning med lågt tempo, dåligt positionsspel och en massa misstag lossnade det med eftertryck. Fabian Lakander har liksom laget haft det trögt med målskyttet under hösten, men när chansen väl kom lite från ingenstans var det 1-0 till Hoyzer Boyz!

Det var starten på säsongens hoyzerska ketchupeffekt. Som bortblåst är tveksamheterna från de första fem minuterna och Svarta Gamens herrar tar över totalt. En Wakandaspelare får bollen på handen framför mål och domare Aldin Imamovic pekar på straffpunkten. Fram stiger Anton Knopff och placerar bollen stolpe-stolpe-in. 2-0 till Hoyzer Boyz!

Skön seger med 4-2 för Hoyzer Boyz mot Wakanda. Straffmål fram till 2-0 av Anton Knopf. Efterfest på Räven!

Slået op af Hoyzer – Svarta Gamens lag i Tirsdag den 9. oktober 2018

Se Antons snygga straffmål

Wakanda är inte direkt kända för ett gediget försvarsspel eller hårt hemjobb och stundtals är de fria ytorna rena tivolit för Hoyzers offensiv. Motståndarnas frustration är också bra bränsle för de hoyzerska spelarna. Fabian Lakander sliter sig loss från en tröjdragning, kommer åter rättvänd mot mål, dundrar in bollen via ribban och plötsligt var det 3-0 till Hoyzer Boyz!

Tränarstaben hade inför matchen pratat om att Hoyzer skulle vara beredda på Wakandas snabba omställningsspel. Men uppenbarligen hade ingen hos motståndarna varnat för Hoyzer Boyz. När Wakanda försöker lyfta laget blottar de sig rejält bakåt och åker på en kontring med tre Hoyzerspelare mot en ensam försvarare. Bollen i djupet till Christer Ulfsparre som iskallt väntar ut målvakten och med yttersidan rullar in sitt första mål som betyder 4-0 till Hoyzer Boyz!

Christers målfirande förtjänar en egen artikel och om det funnits publik med öl i handen hade de alla stått med tomma burkar. Jublet ekar nog fortfarande över Farstas slätter. Inte helt oväntat faller Hoyzer djupare efter målkavalkaden, en tendens som förstärks efter halvtidsvilan. Wakanda får betydligt mycket mer bollinnehav och stundtals ser det virrigt och passivt ut i Hoyzers försvarsarbete.

När Wakanda till slut får in en reduceringsboll blir det en moralboost för laget som Hoyzer gärna hade varit utan. Men egentligen är det aldrig någon fara på taket. Motståndarna lyfter laget ner i knät på Hoyzerkeepern Johan Javelius, äger mycket boll, men kommer ytterst sällan till avslut. Visst sprids en viss frustration i Hoyzerleden över oförmågan att hålla i bollen och lugna ner spelet när man väl får tag på den, men tiden och resultatet gör att det inte krävs mycket mer än grisigt försvarsspel för att freda målet.

Det sista som händer är att Wakanda tilldöms en straffspark och Hoyzers lagkapten Carlis Fridlund visas av planen under stora protester. Straffen förvaltas till 4-2, men domaren erkände efter avblåsningen att det var ett misstag att döma straff eftersom förseelsen skedde långt utanför straffområdet. Men oavsett den sena och orättvisa reducering ändrade det inte faktumet att Hoyzer Boyz vann den viktiga sexpoängsmatchen mot Wakanda.

Nu väntar en veckas speluppehåll innan serien ska avslutas. Inför sista omgången har Hoyzer nu säker mark till jumboplatsen, då Bagarmossen ”bara” fick oavgjort och därmed är avhängda. Det finns fortfarande en chans för Svarta Gamens lag att ta sig förbi Wakanda och slippa nedflyttning, men då krävs seger mot tabellettorna Enheten som via ett sent segermål i seriefinalen mot Kärrtorpskamraterna vid vinst mot Hoyzer kan säkra segern på egen hand.

Om Hoyzer Boyz kan skrälla och vinna mot ett Enheten med guldfrossa och Wakanda samtidigt förlorar poäng i sin match innebär det dels att Hoyzer passerar Wakanda, men också att man ger Kärrtorpskamraterna möjligheten att knipa seriesegern. Det är med andra ord bäddat för stor dramatik tisdagskvällen den tjugotredje oktober då det hela ska avgöras!