”Jag lovar att vara riktigt förbannad”

Nu vet vi vad som ligger bakom Hoyzer Boyz uppryckning på slutet av säsongen: Kort stubin och korta svar i intervjuer. Det är i alla fall Fabian Lakanders recept för att göra mål och Hoyzer Boyz interna skyttekung ger prov på båda ingredienserna då vi talas vid.

Äntligen lossnade det med två mål i förra veckans 4-2 seger. Berätta om målen!
– Jag var arg och trött på att inte göra mål. Så jag gjorde mål! Är mycket stolt över båda målen, jag brukar inte lyckas panga vristskott på det där sättet. Det ena gick vid stolproten och det andra ribba in.

Du har liksom resten av laget lidit av svår måltorka sedan sommaruppehållet. Vad tror du den sortens målkramp beror på?
– Det är bara självförtroende! Öl på Mickel Räv innan istället för efter matcherna vore bättre.

Förutom att du har målsinne sägs det att du har temperament. Stämmer det?
– Käften, jag vet inte vad du pratar om!

Alla Hoyzer Boyz främsta målskyttar genom tiderna har haft ett svårtyglat humör. Finns det något samband mellan temperamentet och målproduktionen?
– Det lönar sig att vara orimligt aggressiv i Korpen, då de flesta man möter är vänliga själar som förstår att det inte är på allvar.

Vad är, förutom att göra mål, den viktigaste egenskapen för en målskytt?
– Att ge korta svar i matchintervjuer.

Hoyzer Boyz möter tabellettorna Enheten i sista omgången, har chansen att sabba deras guldfest och samtidigt rädda kontraktet. Vad får vi se för sorts match?
– Vi har hittat vårt spel nu. Det kommer bli en överkörning. Enheten kommer köras över, alltså. Av oss. Det kändes relevant att förtydliga.

Gör du mål igen?
– Jag lovar att vara riktigt förbannad i alla fall, så får vi se vart det tar oss!