Säsongens sista förlust

Inte helt oväntat blev det förlust för Hoyzer Boyz i årets sista match. Motståndarna Enheten var helt enkelt bättre och kunde med vinsten säkra seriesegern. Hoyzer å sin sida slapp åtminstone jumboplatsen och har nu efter en resultatmässigt skral säsong tid på sig att fundera på hur laget ska formeras inför 2019.

Det är höst nu och det årstiden spelade ut hela sitt register under tisdagen. Lyckligtvis var det färdigregnat lagom till den avslutande serieomgången, men iskalla kastvindar och till och med ett par ensamma snöflingor prövade de tappra Hoyzersupportrar som tagit sig till herrlagets dramatiska sista match för säsongen.

Kärrtorpskamraterna hade gjort sitt och satt press på Hoyzer Boyz motståndare Enheten som var tvungna att vinna för att ta hem seriesegern. Svarta Gamens herrar var i sin tur piskade att vinna för att slippa den nedflyttning som fram till ett par omgångar sedan såg oundviklig ut. Nu hade man åtminstone säker mark ner till jumboplatsen.

Båda lagen inledde matchen passivt och i makligt tempo, men så fort Enheten vann bollen visade de varför de legat i tabelltoppen mer eller mindre hela säsongen. Precis som i vårmötet hade Hoyzerspelarna det tufft mot de kvicka ynglingarna och hängde inte alls med när de växlade upp tempot. Hoyzers burväktare Niclas Josefsson fick det hett om öronen och kunde till slut inte stå emot.

Först gjorde Enheten 1-0 efter en tilltrasslad situation där Hoyzerspelarna inte gick in i duellerna och i anfallet efter tappade man helt bort pressen på bollhållaren vars avslut hittade målet via gulsvart back. Första halvlek såg rätt så loj ut från Hoyzers sida där flera spelare vittnade om att de var rädda om sina djupfrysta tår i närkampsspelet. Det märktes och 0-3 i halvtid var därför varken oväntat eller oförtjänt.

Hoyzer Boyz spelade upp sig efter pausen, var aggressivare i presspel och dueller och lyckades flera gånger om kombinera sig fram till bra lägen. Närmast var Christer Ulfsparre med ett avslut i utsidan av stolpen, samt Fabian Lakander med ett friläge efter att hans bevakare halkat i det hala plastgräset. Men det var inte Hoyzers afton. Matchen var såklart mer eller mindre redan avgjord och när Enheten kunde trycka in fyran släcktes hoppet definitivt även för den mest optimistiske Hoyzersupportern.

Enheten vann rättvist, Hoyzer Boyz fick återigen se sig nollade och kammade hem säsongens tionde förlust vilket cementerade sjundeplatsen i serien. På onsdagskvällen avslutas utomhussäsongen med träning på Långholmen och fram tills 2019 års seriespel sparkar igång finns gott om utrymme för såväl analys som rannsakan och planering.

Sportchef Berger lär ha en del att tänka på om Hoyzer Boyz ska kunna återetablera sig som ett stabilt mittenlag. Måhända är första steget redan taget, för ska man lyfta något positivt var det ändå att laget, trots sportslig motvind, visade på tålamod och under hösten hittade ett alltmer vägvinnande spel som involverade hela laget. Om lagledningen anser att det är tillräckligt får framtiden utvisa.