Hoyzer Boyz tränare avgår med omedelbar verkan

De var en trio, reducerad till en duo i och med Lars Gådebys sorti från Hoyzer och korpfotbollen i somras. Nu när säsongen är över lämnar även Hoyzer Boyz återstående tränarteam sina platser till förfogande, vilket ställer frågor om hur det anrika laget ska ledas inför sin femtonde säsong i Korpen.

Seriesäsongen 2018 är över och den andra säsongen på plastgräs blev ett flackt fall framåt för Hoyzer Boyz, jämfört med plastpremiären året innan. Inte oväntat kommer laget skärskådas då den nedåtgående trenden har hållit i sig sedan den senaste seriesegern 2012. Är spelarna för gamla, långsamma och mätta? Behövs nytt blod från en generation uppvuxna på plastplaner snarare än det mjälla grusets dito?

Klart är i alla fall att den tränartrojka som ledde Hoyzer Boyz nu helt kommer att ersättas efter beslut från tränarna själva. Beskedet att de inte ämnar förlänga sitt utgående kontrakt ska redan ha kommunicerats till lagledningen och i vanlig oordning läckts via en okänd källa till media. I brevet till lagledningen ska Bjørnar Berger ha låtit meddela:
– Jag kommer inte att fortsätta som tränare för Hoyzer Boyz nu när säsongen är över. Det är dags att andra får möjligheten att utveckla laget. Men det har varit ett roligt år och kul båda att vara en del av tränartrion och sedermera duon för Hoyzer Boyz, och som en del av hela Hoyzers tränarteam. Många bra träningar har det blivit, med många bra inspel och idéer!”

Den andra kvarstående tränaren Marco Ortolana gjorde redan inför sommaruppehållet gällande att han inte avsåg fortsätta efter säsongen och följer därmed Bergers linje efter att kontraktet gått ut:
– I hearewith resign from my coach role, for the same reasons as Bjørnar. It’s been fun! Time for someone else to take over!

Detta kommer naturligtvis sätta fart på spekulationerna om vem eller vilka som ska träna Hoyzer Boyz nästa säsong. Redan i somras medgav den tidigare guldtränaren och korsbandsskadade backklippan Mikael Edgren att han hade fått förfrågningar från klubbledningen om att steppa in i den vakanta tränarrollen, vilket i dåläget inte var aktuellt.
– Jag tror inte att klubbens demokratiska approach till träningar är en gynnsam miljö för mig att agera i. Jag fokuserar på min rehab under hösten och tar nya tag nästa säsong. Vem vet, då kanske det även är bättre förutsättningar för mig att kliva in i en tränarroll? blev Edgrens kommentar den gången. Med andra ord är det svårt att utesluta en sådan lösning på Svarta Gamens herrlags jobspost inför fotbollssäsongen 2019.