Guld i glasen istället för runt halsen

Ibland är det inte helt tokigt att sikta mot stjärnorna men hamna bland träden. Detta fick Hoyzer Mix erfara, en känsla som förvisso snarare är regel än undantag i Svarta Gamens Sportklubb.

Senast Hoyzer Mix spelade tillsammans var under Ölbollen 2017, då dopade av den gyllene maltdrycken. Denna gång var Korpen Stockholm Cup uppsatt på agendan. En solid skara Hoyzerspelare dök således upp i Liljeholmshallen tidigt på söndagsmorgonen.

Första matchen spelades mot Någorlunda Bollkontroll och var en jämn historia. Som alltid med lag där alla inte spelat ihop tidigare är det som en trevande kärleksrelation. Första målet gjordes av Hoyzer Girlz nyförvärv Hanna Gustavsson, en lovande spelare för Hoyzer Girlz framtid, hon är snabb, smart och effektiv. Motståndarna kvitterade, men kort därefter slog Christer Ulfsparre in 2-1, som snabbt blev 2-2 innan till slut Erik AKA Claudio Krämer satte spiken i kistan och säkrade 3-2-seger.

Förväntningarna var därför höga till andra matchen men motståndarna FC Sideliners visade sig vara både snabba och pricksäkra. Då Hoyzer’s backlinje inte fick support från forwards blev det en total kollaps.Den alltid så målsugen Martzio Veno lyckades få in ett tröstmål men matchen var förlorad och slutade 1-5.

I den tredje omgången ställdes Hoyzer Mix mot Smurfarna. Man kan tänka att laget borde ha lärt av sina misstag och det var försvarsmässigt en bättre insats än i matchen innan. Smurfarna var hela tiden en mer på plan då de använde sig av sin målvakt, en taktik som för Hoyzers del inte ens att tänka på. Martzio fick in ett mål även denna gång men det var till föga tröst då det ännu en gång blev en 1-5-förlust.

Självklart trist att inte briljera sportsligt, men som tur är finns det en gren Hoyzer är oslagbara i, nämligen att dricka öl, vilket föranledde att dagen avslutades på Thai Rung i Liljeholmens centrum. Slutet gott allting gott!