Rykten skakar Hoyzer i grundvalarna

På söndag håller Svarta Gamens Sportklubb Hoyzer årsmöte, inte brukar innebära så mycket omstörtande än ungefär en halv gäspning och ett löfte om att bli ännu bättre än under fjolåret. Men inför Hoyzerstämman 2019 bubblar det av rykten om radikala planer som kan komma att skaka klubben i grundvalarna!

Det är den tiden på året då allsköns idrottsföreningar har årsmöten, väljer styrelse, redovisar ekonomin och planerar inför den kommande säsongen. Normalt sett brukar inte detta innebära några större förändringar för storklubbar med en lång historia och stabil grund att stå på, som till exempel Hoyzer.

Allt vore således frid och fröjd om det inte vore för de rykten som sedan ett tag florerat kring Svarta Gamens lag. Dels råder oklarheter kring hur styrelsen ska formeras efter att både ordföranden och dennes tillförordnade avböjt förnyat förtroende, samtidigt som flera personer som sitter på andra tunga ansvarsposter inom föreningen inte heller ämnar fortsätta inför kommande säsong.

Inte blir den med ett dunkande gamhjärta lugnare av att höra att det lär ha lagts motioner om att avveckla föreningen, vilket bland annat skulle innebära dramatiskt höjda kostnader för planhyra. Att laget på grund av svagt intresse helt ska sluta träna, eller värst av allt, att fotbollsverksamheten helt ska läggas ned. Istället ska Hoyzer från och med i år bara verka inom Korpens innebandyserier! Med andra ord skulle det inte bli någon femtonde säsong i fotbollsserierna för Hoyzer. I skrivande stund är det inte ens säkert att sidan du nu läser kommer att överleva den omfattande omorganisation som tycks vänta.

Vi har sökt styrelsen för en kommentar, men de har avböjt med hänvisningen att ”Den som lever får se” och ”Det ligger i medlemmarnas händer vad som beslutas på stämman”.