Ordföranden rasar

Det har legat och pyrt under ytan en tid, ända sedan senaste numret av Korpen Stockholms fotbollsmagasin Grus kom ut. Det visade sig att det innehöll en minst sagt tvivelaktigt selekterad genomgång av klassiska korplag. Det var bara det att det mest klassiska av alla lag saknades.

Att gå igenom klassiska korplag utan att nämna Hoyzer borde för den fotbollskunnige vara tjänstefel. Men det tyckte tydligen inte Magasinet Grus som med detta trampat rejält i klaveret. Knappt hade nytillträdde Hoyzerordföranden John Hardy Hollingworth hunnit sätta sig i ordförandestolen innan han fick anledning att vädra sin indignation, något han inte är ensam om i Svarta Gamens lag.
– Jag vet inte vad jag ska säga om eländet, suckar John. Jag hörde av mig till Grus efter vårt årsmöte där vi beslutat att vi inte kan låta denna oförrätt gå obemärkt förbi. Men fick ett svar som lämnar en hel del att önska när det gäller journalistisk opartiskhet och tonalitet.

– Visst fanns det några klassiska lag som funnits längre än oss. Men att vi skulle “petats ner några pallplatser” på grund av att vi redan synts i andra sammanhang är ju bara befängt. Dels så anser ju jag att några pallplatser från en ohotad 1:a fortfarande skulle ge oss en plats bland lagen. Men framför allt är ju kriteriet för att välja bort Hoyzer helt uppåt väggarna. Om man skulle göra en lista på klassiska lag i Champions League, ska man då välja bort Lag som Real Madrid och Manchester United till fördel för FC Dnipro Dnipropetrovsk och FC Basel, bara för att man skrivit en del om Real i något annat nummer? Det får mig ju att undra vad de pysslar med där på Grusredaktionen.

– De (Grus, redaktionens anm.) får väl komma och ge oss upprättelse på Hökarängens grus eller följa med på vår Europaresa till Finland där vi eventuellt kommer spela på grus. Dit blev vi ju speciellt inbjudna just för att vi är ett klassiskt lag, så nog borde det falla dem i smaken, säger en annan tongivande Hoyzerprofil lite mer diplomatiskt.

Redaktionen har fått ta del av kommunikationen mellan parterna och anar att sista ordet inte sagts ännu. Oavsett är det tydligt att missnöjet pyr i den anrika klubben, med all rätt får man väl tillägga.
– Ja, nu bjöd jag ju in dem till att komplettera sin artikel under 2019 och kanske vore det lämpligt att de bad om ursäkt offentligt. Men jag kan ärligt säga att vore det inte för föreningsdemokratin och andra medlemmars lugnande toner så hade mitt brev till Grus varit betydligt mer otrevlig, säger John Hollingworth och fortsätter:

– Det som stör mig mest är nästan deras näsvisa ton i avslutningen där de frågar om vi kommer spela på grus i år igen. Det vet de mycket väl att vi inte kan på grund av att Korpen förlagt alla serier åp plastgräs sedan 2017, så det är alltså inte ens upp till oss. Men det tror jag inte heller att något av de andra korplagen gjorde eller kommer göra framöver heller. Samtidigt är jag inte förvånad att Grus missar såna saker, de verkar ju missa en hel del…

John påpekar också noga att han inte vill förta någonting från de lag som nämns i artikeln.
– Absolut inte, de har gjort det jättebra under en lång tid, sett till deras förutsättningar och förmåga. Kanske en bit kvar till vår nivå men de har absolut gjort det bra och hängt med i korpen riktigt länge, många av dem längre än oss till och med. Men vi har å andra sidan aldrig stoltserat med att vara först, bara störst.