Hoyzer Girlz går mot ny säsong i Bergmans regi

Med en dryg månad tills serierna startar råder hektiska tider för Hoyzer Girlz lagledare Martina Bergman. Truppen börjar sakta ta form, även om det saknas några spelare för att få till den bredd och kontinuitet som kommer att krävas för att utmana om topplaceringarna. Vi frågade Martina hur lagbygget fortskrider.

Hur går det med förberedelserna inför Hoyzer Girlz elfte säsong i Korpen?
– Det går helt okej! Försäsongen har varit lite seg så nu längtar jag till utomhussäsongen för att komma igång och träffa alla i laget igen.

Börjar du få koll på hur truppen kommer att se ut?
– Det har varit lite nervöst när det är många av Girlzen har svårt att få ihop livspusslet i år… Men nu ser det ut att bli flera comebacks, bland andra Sanne Sundberg och Linnéa Granberg. Dessutom har vi nya stjärnskottet Sofie Danielsson som har precis den energi vi behöver i laget! Sedan hoppas jag att Karin Hailee kan komma tillbaks till vår stabila backlinje efter sin skada. De offensiva positionerna ser som vanligt starka ut, med ett piggt mittfält och jag hoppas att vi hittar ännu fler nätmaskor i år än förra året!

Kommer ni att försöka värva nytt?
– Ja, vi vill alltid ha flera härliga och taggade tjejer till vår trupp, men det är svårt att hitta. Det som brukar fungera bäst är att alla hjälps åt att hålla ögon och öron öppna för nya intressenter och bjuda in dem till träningarna. Vi är öppna för alla positioner, men vi behöver alltid många spelare på mittfältet. Vi har ju en grym förstemålvakt i Helena Malm, men skulle verkligen behöva en andramålvakt de matcher hon är borta. Jag måste se över vilka positioner vi har mest spelare på och försöka rekrytera där det ser glest ut.

Förra säsongen var Hoyzer Girlz i sina bästa stunder seriens spelmässigt bästa lag. Hur går dina tankar kring hur ni ska ligga närmare den toppnivån under hela seriesäsongen i år?
– I sann Hoyzer-anda tenderar vi att vara väldigt segstartade, både på säsongen och på matcherna. Vårt kort i essärmen är att vända underlägen i slutet av matcherna, och mot slutet av säsongen brukar vi ha fått igång spelet väldigt bra och vinna fler matcher, trots sämre närvaro framåt hösten. Jag hoppas tjejerna dyker upp på uteträningarna så ofta som de kan så att vi kan spela ihop oss ordentligt och utnyttja det på matcherna!

Hoyzers ordförande har uttalat ett mål om att Hoyzer Girlz ska gå för guld den här säsongen. Vad tror du krävs för att ni ska kunna uppfylla den högt satta målsättningen?
– Ja, det handlar väl mest om närvaro och glädjen när man spelar matcherna. Då kommer det spelet automatiskt. Och som sagt att vi får lite eld i baken i början av säsongen, att vi spelar ihop oss snabbare och samlar poäng redan från start!

Hur ser du på din egen roll som lagledare när det kommer till att bygga ett vinnande lag?
– Jag ska i vanlig ordning försöka förmedla pepp, glädje och sammanhållning i laget! Med min grymma sidekick Tara får jag extra pepp och stöd när det behövs. Jag ska också försöka rekrytera fler spelare så vi blir ett ännu större och härligare lag, och få fler Girlz att vilja komma på träningarna.

Vilka andra aspekter i och kring laget och klubben är viktiga att fokusera på under 2019?
– Jag har tänkt att inventera lite i speluppställningen och fråga varje spelare vilken position de faktiskt vill spela på. Vissa kanske har fastnat vid en position när de egentligen vill spela någon annanstans, eller bara testa något nytt. Tillsammans med önskemål och bra närvaro kan jag pussla ihop den bästa speluppställningen till varje match. Ju tryggare man känner sig på en position desto roligare har man och presterar bättre. Jag hoppas det kan hjälpa!