Hoyzerfokus del 2: Hoyzer Girlz

Gruppindelningen är klar och det blir fortsatt gemensam matchdag och spel kring navet Mickel Räv i Hökarängen. Redaktionen har tittat närmare på förutsättningarna inför säsongen samt lagens motståndare där vi i denna andra del ska försöka få grepp om Hoyzer Girlz motståndare!

Vi har tittat på motståndarlagen utifrån fjolårets prestationer och lyfter specifikt några av de förmodade topplag som kommer att bli extra svåra. Naturligtvis kan mycket ha hänt även där – bra lag kan ha försvagats och andra kan ha blivit bättre. Det kan räcka med en spelare för att göra stor skillnad i sju-fotboll. Med den brasklappen tittar vi således bakåt för att kunna blicka framåt!

Hoyzer Girlz hade förra säsongen i sina starkaste stunder det bästa spelet i division 2 och hade med en bättre vår kunnat utmana om topplaceringarna. I år återfinns de i division 3 (vilket då är samma som fjolårets division 2) där inte mindre än tre av årets motståndarlag delade serie med Svarta Gamens damer ifjol. Vega FC lyckades i slutomgångarna snuva Girlzen på fjärdeplatsen, trots att Hoyzer vann med förnedringssiffror i höstmötet. TT United tog en poäng i vårmötet men föll klart i returen och slutade näst sist. Hoyzer Girlz tog dock bara en poäng av Sörskogen Finest som slutade som tabelltreor.

Utöver dessa får vi stifta nya bekantskaper i form av Genusbjörnarna som kom på plats åtta i division 1, precis före jumbon PIA som också spelar i Hoyzers serie i år. Det blir ett åretseende i form av tvillingklubben Sju Sorters Kakor (grundades liksom Hoyzer Girlz 2008). Lagen tog varsin övertygande vinst 2012 då lagen delade serie. Sedan dess har dock mycket vatten flutit under broarna. Ifjol spelade ”kakorna” i Elit, nuvarande division 1, slutade näst sist med minst gjorda mål och flest insläppta och börjar således om två divisioner längre ner.

Om Sju Sorters Kakor lyckas repa sig kan de ändå utmana i toppen, men redaktionen reser framför allt ett varnande finger för Guzzilagos. 2018 slutade de tvåa i division 3, vilket kanske inte säger så mycket i sig. Vad som däremot imponerade på oss var sättet de gjorde det på. För tio vinster på fjorton matcher och flest gjorda mål i serien brukar räcka till en serieseger. Om laget har fått behålla sina två bästa målskyttar Linnea Wethje och Elin Genberg, som noterades för 15 mål var, är de i vårt tycke solklara favoriter till seriesegern.

Pernilla Nordqvist en av många spelare som kommer att saknas i årets trupp

Hoyzer Girlz har trots en del spelartapp hittills legat lågt under transferfönstret, men skulle verkligen behöva få in ett par starka namn, både för bredd och spets. Som det ser ut just nu har Girlzen ett väldigt bra lag, men med väldigt osäkra förutsättningar om truppen drabbas av skador eller andra jobsposter. Ifall laget kan fortsätta bygga på det vägvinnande spel som i stunder präglade fjolårssäsongen kan man fortfarande bli ett topplag. Men just nu tvingas vi tippa laget nedanför det övre strecket.

Redaktionen tippar: 
1. Guzzilagos
2. Sörskogen Finest
3. Hoyzer Girlz
4. Sju Sorters Kakor
5. Vega FC
6. Genusbjörnarna
7. TT United
8. PIA

Imorgon kan du läsa tredje delen av Hoyzerfokus där vi tittar närmre på motståndarna i Hoyzer Boyz serie!