Hoyzerfokus del 3: Hoyzer Boyz

Gruppindelningen är klar och det blir fortsatt gemensam matchdag och spel kring navet Mickel Räv i Hökarängen. Redaktionen har tittat närmare på förutsättningarna inför säsongen samt lagens motståndare! I den tredje och sista delen försöker vi oss på att ranka motståndet i Hoyzer Boyz grupp.

Många drog en lättnadens suck då Korpens serieindelning äntligen kom! Förutom att vara ett vårtecken i vinterkylan fick vi även det glädjande beskedet att Hoyzer enligt begäran även i år får samma matchdag för Girlz och Boyz, dessutom inom gångavstånd till stamhaket Mickel Räv. Tisdagar blir gula dagar då spelare och supportrar samlas efter match och där och då både avhandlar prestationerna och laddar för det som komma skall!

Vi hade nog inför seriestarten 2018 förväntat oss mer av Hoyzer Boyz andra säsong på plastgräs. Visst fanns det ett par orubbliga topplag, men resten var inte bättre än att Hoyzer lika gärna hade kunnat ta poäng om de haft en bra dag och lite flyt. Nu fick man nöja sig med tio inspelade poäng som samtliga norpades av de två andra bottenlagen. I vanlig ordning låg Hoyzer Boyz stora svaghet i målskyttet, med ett snitt på exakt ett mål per match, där sju av målen gjordes i segermatcherna mot defensivt ursvaga Wakanda. Utöver detta mäktade Hoyzer alltså bara med att göra 0,4 mål i varje match, vilket naturligtvis är fullkomligt uselt.

2018 var det lätt att hålla sig för skratt som Hoyzer Boyz-spelare

Förhoppningsvis kan ett Hoyzer Boyz med många spännande nyförvärv prestera betydligt bättre i år. Motståndet ser på pappret varierande ut, där en av de saker som sticker ut är inget av lagen tidigare spelat i Hoyzers serier och ett par av dem verkar relativt nystartade. Till exempel kommer Honolulu Honey Hunters och ACW från Korpens höstserier, där de slutade på andra respektive tredje plats i en grupp om fem lag. FC Nickduell spelade även 2018 i sjättedivisionen (som då hette division 5 – det börjar bli tjatigt det här) där de kom femmor, en placering över Gaisare STHLM.

Återstår gör då våra toppkandidater FC Söderort, Diamond Dogs och FC Bollrullarna. De förstnämnda har utmärkt sig i inomhusfotbollen med ett par seriesegrar på senare år. Utomhus spelade de 2016 i Elitdivisionen (ni vet, den som i år heter division 1) och blev så sent som 2017 seriesegrare i division 5 (dvs motsvarande som Hoyzer Boyz spelar i år). Även om det ”bara” blev en sjundeplats i division tre ifjol, bakom bekantingar som VM94 och Fiumelago, kommer FC Söderort garanterat att utmana om topplaceringarna även i år.

Korpens söndagsserier växte 2018 definitivt förbi vardagsserierna i antal divisioner och spelande lag. I året grupp hittar vi ett lag som kanske ser fram emot att få vila på söndagarna framöver. Diamond Dogs knep ifjol en femteplats i söndagsseriernas division 1 central, vilket för några år sedan inte hade rest några ögonbryn, men med tanke på söndagsseriernas tillväxt måste ses som väldigt starkt vilket gör att vi räknar Diamond Dogs som en topputmanare.

Slutligen, förutsatt att det inte hänt något dramatiskt i truppen, törs vi påstå att FC Bollrullarna kommer att jogga hem serien i år. De började sin resa i Korpen 2017 med att obesegrade vinna division 12 med målstatistiken 55-15. Detta följdes förra säsongen upp med ännu en serieseger, denna gång i division 9. Återigen bärgades guldet utan förluster och denna gång med förkrossande 63-12 i målprotokollet. Du som läst lågstadiematte fattar att +91 i målskillnad över två säsonger och dessutom alltjämt obesegrade är ruggigt imponerande statistik oavsett om de kommer från en lägre serie!

Sorry Hoyzer Boyz (och alla andra lag i serien), men vi satsar redaktionens ynkliga kaffekassa på att FC Bollrullarna vinner sin serie i år också. I övrigt är det svårtippat, med många mittenlag från olika divisioner. Vi vet sedan tidigare att högre divisioner inte alltid är bättre, eller att de lägre inte nödvändigtvis är sämre. Det kan bli tufft, men vi tror och hoppas att Svarta Gamens herrar slipper det så förhatliga nedflyttningsstrecket, fast det kan lika gärna gå åt helvete i år också!

Redaktionen tippar:
1. FC Bollrullarna
2. Diamond Dogs
3. FC Söderort
4. FC Nickduell
5. Gaisare STHLM
6. Hoyzer Boyz
7. Honolulu Honey Hunters
8. ACW