Premiärtorsk för Hoyzer Boyz

Seriepremiären är avklarad, men det blev ur ett gamperspektiv tyvärr en ganska typisk premiärföreställning. Hoyzer Boyz kom inte upp i den nivå man hoppats på, samtidigt som motståndarna ACW var ett par snäpp bättre.

Det blåste iskalla vindar över Gubbängens bollplaner då Hoyzer Boyz klev på säsongen 2019. Dessvärre blev det inte den start på säsongen man kunnat önska. Motståndarna ACW var hetare från första stund och sprang i matchinledningen sönder ett Hoyzer som tycktes tagna av stundens allvar. Ändå redde man ut den första anstormingen med hjälp av en storspelande Niclas Josefsson i målet.

För kvällen helsvarta Hoyzer fick lite bättre grepp om bollen, men hade fortsatt svårt att få till ett organiserat anfallsspel. Istället var det ACW som gjorde säsongens första mål efter att ha förvaltat en korrekt dömd straffspark. Men Hoyzer vek inte ned sig utan fortsatte att kämpa vilket gav utdelning ett par minuter senare.

Micke Eks perfekt avvägda krossboll hittade en djupledslöpande Paolo Ramirez Criales, en boll som vinterns stjärnvärvning snyggt skallade in i nätmaskorna och det var kvitterat 1-1. Samme Paolo åkte bara några minuter senare på en mycket tuff femminutersutvisning, där han var klart först på bollen innan kollisionen med motspelaren.

Ett reducerat Hoyzer Boyz fick ägna sig åt försvarsspel och såg ut att reda ut situationen. Men en kommunikationsmiss i presspelet gav en ACW-spelare en hel fri kant att löpa på innan han dundrade in den otagbart bakom Niclas i Hoyzermålet. ACW hade bud på mer, men uppoffrande försvarsspel och bländande målvaktsspel höll sifforna nere. Domare Maria Makar borde ha visat motståndarna kortet efter en ful stämpling på Paolo, som fortsatte att vara i händelserna centrum efter sin utvisning.

Hoyzer var inte ofarliga utan skapade flera bra lägen till kvittering, men saknade kylan att förvalta de chanser man hade. ACW anföll med många spelare men försvarade sig sämre och med bättre hoyzersk precision i avgörande passningar, fasta situationer och lite mer flyt kunde resultatet ha sett annorlunda ut. Istället kunde motståndarna dryga ut ledningen efter att ha utnyttjat ett av lite väl många enkla misstag i Hoyzers uppspelsfas.

Jämfört med förra säsongen var det många fall framåt

Slutet av matchen blev en ganska oorganiserad jakt på reducering som både kunde och kanske borde ha resulterat i mål åt bägge håll, men två stabila målvakter såg till att slutresultatet skrevs 1-3. Trots premiärförlusten var åtminstone John Hollingworth försiktigt optimistisk efter matchen:

– Vi kämpade jävligt bra. Förlusten var kanske rättvis, för de var lite bättre än oss. Men vi hade chanser och skapade lägen. Vi gjorde ett ruskigt snyggt mål när vi kvitterade till 1-1 så det finns intentioner och potential. Jämfört med förra säsongen var det många fall framåt, så det känns absolut som att vi hör hemma i den här serien!

Nästa vecka ställs Hoyzer Boyz mot Gaisare STHLM som i samma omgång tog en 3-2-seger mot Diamond Dogs.