Ödesdigra minuter sänkte Hoyzer Girlz

Hoyzer Girlz lyckades inte följa upp premiäromgångens seger med en ny viktoria. Sörskogen Finest blänkte till ett par gånger i en match där Hoyzer förde spelet och det räckte för att snuva de gulsvarta på hela poängpotten.

Hoyzers målvakt Helena Malm kom inspringande på planen i full MC-mundering en minut före avspark. Malin Jonsson hoppade in mellan stolparna och höll nollan de minuter det tog för Helena att göra sig matchklar. Annars var spelet inledningsvis väldigt ostrukturerat med mängder av bolltapp och felpassningar åt båda hållen.

Nästan halvvägs in i första ronden tog dock Hoyzer över allt mer och hotade med fina kombinationsspel och snygga instick, utan att kunna förvalta chanserna. Istället var det Sörskogen som fick halvlekens bästa chans då avslutet seglade Hoyzerkeepern, i kryssribban och ut. Således mållöst i halvtid, men känslan var att Girlzen hade fått ett grepp om matchen.

Hoyzer kom igenom ett par gånger i inledningen av andra halvan, men utan att få till avsluten och det som kom fram avstyrdes av Sörskogens trygga målvakt. Så kom de ödesdigra minuterna. Ett bra avslut från Sörskogen parerades med en fantastisk räddning av Helena. Tyvärr var inte Hoyzerförsvaret på tå på returen som efter lite röra kunde slås i mål.

En olycka kommer sällan ensam och bara ett par minuter senare är det samma historia igen. Helena parerade skottet, men backarna var åter tvåor på bollen och 0-2 satt som en lårkaka. I premiärmatchen mot PIA hade Hoyzer en liknande sekvens då matchen sånär rann dem ur händerna efter en svag period vid nästan exakt samma tidpunkt i matchen. Skillnaden den gången var att man ledde och kunde försvara ledningen.

Tyvärr blev det inga Hoyzermål denna afton och Girlzen får ladda om inför nästa veckas möte med Vega FC.