Maskoten förklarar raseriutbrottet

Svarta Gamens lag vägrar att lyfta och snart kanske även Gamis vägrar att vara klubbens maskot. I alla fall om man ska tro den korta intervju med en rasande Gamis efter gårdagens dubbla förluster.

– Bland det sämsta jag sett dem spela! Ska det vara på det här viset tänker jag sluta vara maskot åt det här jävla laget!
Det var hårda ord från Hoyzers mjuka maskot Gamis efter Hoyzer Boyz 1-3-förlust mot FC Nickduell, vilket blivit en snackis i sociala medier. Det var framför allt de sent insläppta kontringsmålen efter att Hoyzer vid oavgjort i slutminut tryckt på för ett segermål som fick den lilla Svarta Gamen att rasa.
– Jävligt klantigt att hålla på och släppa in mål på slutet med 30 sekunder kvar! Jag vet inte, jag kommer att avgå som maskot om det ska vara på det här viset!

Inte helt oväntat fick inslaget stor uppmärksamhet, där många höll med Gamis , men andra menade att det är extra viktigt med en maskots stöd i tider av motgång. Hot om avgång lär inte göra spelarna eller laget bättre. Gamis själv ville först inte kommentera varken sitt eget avgångshot eller reaktionerna på detta, men valde till slut att ge en exklusiv intervju med oss.
– Jag var helt enkelt jävligt besviken och efter ett par öl på Mickel Räv kunde jag inte hålla det inombords längre. Smärtan var för stor och behövde lösgöras, som en mogen tonårsfinne.

– Bland det sämsta jag sett dem spela! Ska det vara på det här viset tänker jag sluta vara maskot åt det här jävla laget!

Står du för vad du sade, att Hoyzer Boyz spelade sämre än någonsin och att du överväger att avgå om de inte bättrar sig?
– Njae, det var ju andra halvlek jag menade. Första var ganska bra och jag förväntade mig att Hoyzer skulle gå ut och köra över dem i andra halvlek. Istället blev det bara pannkaka. Jag förstår ju att de blir desperata när spelet inte stämmer och vill lyfta allt när de får chansen i slutminut. Bara så onödigt att åka på en kontring och baklängesmål!

Men du står fast vid att du avgår som maskot om Hoyzer fortsätter att förlora?
– Alltså, direkt efter båda förlustmatcherna igår ville jag aldrig någonsin se en Hoyzermatch igen. Det var känslan. Jag sade det i affekt, men eftersom jag både är ett troget Hoyzerfan och en maskot vet jag att jag kommer att stå där och flaxa nästa vecka igen. Och veckan efter det tills jag gör mitt sista vingslag.

Så reaktionerna på ditt avgångshot är att göra en gam av en fjäder?
– Ahaha, kul… Nej, men även jag måste väl få säga vad jag tycker om laginsatsen? Förra matchen skapade Hoyzer Boyz många chanser, men släppte också till en del. Den matchen var kul att kolla på även om det blev förlust. Nu släppte man till en massa chanser men skapade knappt nånting!

– Samtidigt vet jag hur det är att vara en gam som inte kan flyga, att inte få till det trots goda intentioner. Ibland blir bara besvikelsen för stor att hantera. Jag ångrar att jag sa saker om det sårade andra fans eller spelare, men att hålla på Hoyzer är ett liv fyllt av motgångar, där medgångarna ger desto mer. Jag är ingen jävla medgångsmaskot. Nästa vecka – då jävlar!

Här kan du se Gamis rasa efter Hoyzer Boyz förlust