Matchen som började och slutade med en rotvälta

Det var ett till synes muntert gäng som slöt upp till tisdagens match mellan Hoyzer Girlz och Vega FC. En comeback och ett prospekt, dock endast en avbytare.

Matchen började som vanligt och utmärkte sig inte något speciellt. Fem minuter in i matchen får kapten Martina Bergman en riktig kyss av en av Vega-spelarna i form av ett vasst knä rakt in i låret. Smärtan var olidlig och kapten bars av plan av två av sina starkaste Hoyzer-spelare.

Som att den katastrofen inte räckte, blev även prospektet Madelene Schander skadad med två sträckta lår. Kort efter tragedin fick vice kapten Tara Svensson feeling och sköt en perfekt inspark till Mia Högberg som stod redo på Vegas mållinje och lyckades störa motståndarna så att bollen touchade en Vega-spelare och in i mål. 1-0 ledningen kunde ha firats med lite mer pompa och ståt med tanke på hur jobbig resterande minuter skulle bli. Det blev en herrans massa mål för Vega FC och Hoyzer Girlz tappade räkningen.

I andra halvlek lyckades Hoyzer Girlz smacka in ett kryssmål genom Högberg som slog en perfekt inspark mot mål och träffade vice kapten Svensson och en Vega spelares vrist och smack upp i krysset. Men som alltid kämpar Hoyzer Girlz bra i de tuffaste motgångar. Ibland får man skratta åt eländet och ta nya starka tag nästa vecka. Matchen slutade med en jävla massa Vega-mål och två hoyzerska.