Sent avgörande sänkte Hoyzer Boyz

Hoyzer Boyz gjorde en hel del ändringar i spelsystemet nära inpå matchstart, vilket blev den stora snackisen efter slutsignalen. En okej första halvlek följdes upp av en direkt dålig laginsats i andra. Men det var först på övertid som matchen avgjordes. Till Hoyzers nackdel.

Trots en resultatmässigt tung inledning på säsongen vilade en försiktig optimism i laget efter en bra insats mot Gaisare STHLM. Men istället för att bygga på det positiva från matchen, där Hoyzer skapade mängder med målchanser, chockade man med att prova ett nytt spelsystem mot kvällens motståndare FC Nickduell. Problemet var bara att det mest verkade vara Hoyzerspelarna som drabbades av chock.

Hoyzer Boyz låg lågt i grundpositionerna och hade inledningsvis bra koll på motståndarna. Det tog ett tag innan matchen fick någon slags karaktär, men det var FC Nickduell som skapade de flesta och bästa målchanserna. Hoyzer stack upp med ett par bra räder men utan att få till några avslut som oroade motståndarna. Mest vart det spel i sidled och de försök till djupledsspel som fanns hade för dålig precision. När bollen väl kom upp i banan var anfallaren oftast isolerad och när mittfältare hunnit ikapp var motståndarna väl samlade.

FC Nickduell var hela tiden vassare i sina omställningar, kvicka, rörliga och Ivan Lopez Alushkin i Hoyzermålet fick vid flera tillfällen sträcka på sig för att avvärja. Men när ett inspel styrde via Hoyzerback till en fristående Nickduell-spelare kunde inte ens Ivan komma åt avslutet och underläget var ett faktum. Hoyzer Boyz kämpade vidare utan att få någon riktig struktur på spelet. Ändå kom utdelningen när Fabian Lakander i sin säsongsdebut styrde ett hårt inspel via Per Levin och i mål.

Glädjen över kvitteringen såg ut att bli kortvarig. För tredje matchen i rad drog Hoyzer Boyz på sig en straffspark efter att Björnar Berger kommit in sent med en glidtackling. För andra matchen i rad stod Ivan för en straffräddning och med den i ryggen andades laget tillförsikt i halvtid.

Men trots att motståndarna saknade avbytare var det Hoyzer som såg trötta ut. Yttrarnas uppoffrande löpningar mellan defensiv och offensiv såg ut att ha kramat musten ur spelarna, det blev alltmer tunnelseende och stress både med och utan boll där mittfältet allt som oftast hamnade i knät på backlinjen, samtidigt som FC Nickduell fortsatte att spela smart kontringsspel. Det var också de som fortsatte att skapa chanser, medan Hoyzer fick allt svårare att etablera någon sorts press mot mål.

Viljan fanns dock där och in i det sista försökte Hoyzerspelarna trycka på. Ett bolltapp efter en optimistiskt slagen frispark från mittplan skapade en kontring där backarna inte hängde med, Ivan blev överspelad och 1-2 ett faktum med bara sekunder kvar på matchuret. Hoyzers desperata sista ansats att nå en kvittering slutade med dubbla bollfummel, spiken i kistan till 1-3 och den tredje raka tvåmålsförlusten på lika många försök.

Efter matchen hamnade inte helt oväntat det nya spelsystemet i skottgluggen. Å andra sidan var det svårt att ge det rättvisa med en taktikgenomgång fem minuter innan matchstart. Oavsett om det berodde på taktiken eller ej såg det direkt dåligt ut i andra halvlek och även om förlusten var snöplig och onödig var resultatet knappast orättvist sett till målchanser. Om förra matchen trots förlust slutade med ett utropstecken, vart det här ännu ett stort frågetecken för Hoyzer Boyz 2019.