”Vi är officiellt sämst”

Det var ett optimistisk Hoyzergäng som möttes på Gubbängen BP för bottenmötet i divisjon 6 södra mot Diamond Dogs. Förra veckans match visade prov på att spelet börjar sitta och trots förlusten gav det en positiv ton i laget. Nu var de flesta eniga om att vi skulle spetsa till offensiven och få till spelet framför motståndarens mål. Dock visade sig matchen inte bli helt som förväntad.

Det var en offensivt balanserad trupp som ställde upp denna kvällen och med bara två ordinarie försvarsspelare i matchtruppen fick John kliva ner på backen. Annars gjorde David Andersson sin matchdebut på mittfältet och visade upp kämparanda och kvicka fötter.

Matchen började med att båda lagen trillade boll utan att skapa de riktig stora möjligheterna. Hoyzer spelarna kände snabbt att motståndarna var på vår nivå. Tyvärr gick inte spelet lika bra som senaste matchen, mest för att Hoyzer tog för mycket tid på sig med bollen, det kändes som om man spelade lite på halv fart, med många bollberöringar och lite energi.

Diamond Dogs låg i en avvaktande halvhög press, och väntade på att möjligheter att hugga om Hoyzer skulle göra fel, och med det låge bolltempot blev det efter som matchen gick många flera möjligheter för att få tag på bollen högt på Hoyzers planhalva. Det var nästan bara på Hoyzers egna misstag sommotståndarna skapade farligheter. I etablerat spel hade Hoyzers backlinje hyfsad kontroll.

Mot sluten av första hälften kommer då misstaget som visade sig bli matchavgörande. En stillaståande back mottar en boll och provar att hitta Anton Knopff centralt i planen, men den passningen går rakt i gapet på en motståndare som avancerar och sätter bollen förbi en utrusande Nicklas Josefsson och i mål. Besvikelsen är stor och tendenser till frustration börjar sprida sig. Ännu en gång har laget bjudit på ett billigt mål, något som börjar bli lite av en dålig vana. Offensivt skapar Hoyzer lite halvchanser i första halvlek, men mest med några skott från håll.

I pausen fokuserar Hoyzer Boyz på att öka tempot, inte spela svårare, men snabbare med färre beröringar. Det blir lite bättre, men motståndaren lägger sig lågt och gör det svårt att skapa farligheter. Dock har Hoyzer spelövertaget i stora deler av andra hälften, låter bollen gå och några möjligheter dyker upp. Fabian jobbar på i anfallet och kämpar till sig några riktiga stora chanser, men bollen vill bara inte in i målet. Hoyzer skaper flera bra lägen, fast avsluten håller inte måttet.

Till slut rinner tiden ut, och som en Hoyzerspelare påpekar efter domarens signal – vi är officiellt sämst i divisionen. Vi kan ta med oss från matchen att vi nu har satt ett grundspel, men att vi inte kan sänka tempoet och bli statiska. Även om vi inte gör mål skapar vi chanser nog att vinna matcher. Nästa vecka väntar serieledarna den nya tabelljumbon Hoyzer Boyz.