Ordföranden talar ut om fiaskovåren

Det har varit en tung säsongsinledning för Svarta Gamens Sportklubb. Hittills har Girlzens premiärseger varit det enda ljuset i ett hav av förluster. Trots detta är Hoyzers ordförande John Hollingworth lugn och full av tillförsikt inför fortsättningen.

Inför säsongen stack klubbens nytillträdde ordförande ordförande John Hardy Hollingworth ut hakan och lovade en ny vår för Hoyzer. Visionen var guldskimrande topplaceringar för Hoyzer Girlz och ett herrlag som skulle slippa kämpa runt nedflyttningsstrecket.

Nog blev det en ny vår, men inte alls den sportsliga utdelning någon hoppats på. Ikväll spelas den sista omgången innan sommaruppehållet och oavsett resultat kan vi konstatera att inget av Svarta Gamens lag har haft resultaten med sig. Ordförande Hollingworth manar dock till lugn i stormen.

Aldrig har Hoyzer inlett en säsong så svagt som i år. Besviken?
– Det har absolut varit en tung vår, men det är mycket som talar för att gamen kommer flyga igen. Vi har under de senaste matcherna på herrsidan sett en hel del fina intentioner och sekvenser. Det är bara små detaljer kvar innan saker börjar hända, det är jag övertygad om. Men samtidigt är det givetvis oerhört frustrerande att det inte redan händer.

Hoyzer Boyz har fem raka förluster vilket är klubbrekord. Vad är det som felar där mer än de uppenbara problemen med målskyttet och en del enkla baklängesmål?
– Att det i skrivande stund är fem raka förluster stör jag mig inte så mycket på. Det vore värre om vi helt saknade chanser och eget spel, även om vi tagit poäng. Man får faktiskt inte bara stirra sig blind på resultatraden. Men som jag sa, det är småsaker. Vi plottrar lite för mycket centralt och får inte ordning på våra anfallsmönster. Ordnar vi till det så känner jag på mig att det vänder.

Hoyzer Girlz är inte så mycket bättre med fyra förluster efter premiärsegern. Analys?
– När det gäller damernas matcher så vet jag att de dras med lite skador på vissa av nyckelspelarna och vicekapten Svensson har ju till och med drabbats av alkoholförgiftningar i parti och minut. Klubbens tankar är givetvis med henne och vi hoppas innerligt att läkarna inte upptäcker något så skrämmande som att det skulle röra sig om en allergi mot malt eller liknande. Det är inte vanligt, men hon är ju en ovanlig karaktär…

– Men jag tror damerna går mot skadefriare tider och efter sommaruppehållet ska de väl vara helt tillbaka. Lagom tills dess får väl herrarna ha övat passningsspel och gnuggat trianglar tills de ser fyrkanter.

Vad kan du som ordförande göra för att vända den negativa trenden?
– Som ordförande kan jag ju känna att jag måste engagera mig mer på grusrotsnivå. Jag ägnade en hel del tid åt att tala med sponsorer och hade en tanke om att det extra tillskottet i sponsrade buffar skulle hjälpa truppen, det är ju trots allt en materialsport fotboll, men nja, det var väl ett felriktat fokus. Även om det är jävligt snygga buffar och Swedwise är en fantastiskt generös sponsor. Det som gläder mig är att de står bakom oss oavsett de här negativa resultaten. De vet att ibland är viljan det som räknas. Och ska jag säga något om våra spelare är ju att vi vill oerhört mycket.

Sitter lagens sportsliga ledning säkert?
– Nu ska jag inte på något sätt säga att det finns något missnöje mot sportchef eller tränarrådet. Absolut inte. Vi ser ju som sagt att det finns saker som kommer lossna. Men inför sommaren så har jag fått tag på en högkvalitativ spelare som jag kommer jobba in stenhårt för att kunna servera sportchefen på guldfat. Vill inte säga för mycket, men det är dynamit jag talar om. Får jag honom i truppen så kan ni börja kalla mig frälsarn, så kan vi säga… Hör du det, Frälsaren!