Platt fall mot serieledarna

Inte helt oväntat blev det ännu en förlust då Hoyzer Boyz ställdes mot serieledarna FC Bollrullarna, ett lag som på sina tre säsonger i Korpen ännu inte vet hur det är att förlora. Svarta Gamens herrar börjar däremot bli experter på just detta.

På grund av sena avhopp fick Hoyzer Boyz till kvällen precis ihop en startsjua, men utan avbytare stod det klart att man skulle vara tvungna att spela smart och hushålla med krafterna. Bollrullarna vill som namnet antyder hålla mycket boll inom laget och metodiskt låsa upp motståndarförsvaret. Hoyzer svarar med att ligga rätt i positionerna, krympa ytor och vara tillräckligt aggressiva för att provocera fram misstag som skapar omställningslägen.

Allt eftersom de ljusblå motståndarna växer in i matchen visar de på vikten av ett rörligt anfallsspel och det blir allt jobbigare för Hoyzer Boyz att freda sig. De får komma rättvända med boll och kan attackera med fart och flexibilitet, fyller på med allt fler spelare framför Hoyzerboxen, samtidigt som de gulsvarta jagar sig allt tröttare.

Plötsligt är det som att allt de lägger på mål går i mål, oftast med snyggt förarbete, exakt slagna krossbollar och bra skickliga individuella prestationer. Men det ser samtidigt förvirrat ut i Hoyzers defensiv, som inte lyckas fördela motståndarna sinsemellan eller orkar ta hemjobbet, vilket medför att det i princip alltid blir en omarkerad motståndare över.

Det är ett tröttkört och nedslaget Hoyzer Boyz som går till halvtidsvila med underläge 0-5(!) Tvåbackslinjen blir till en trebackslinje på bekostnad av balansspelaren. Det blir något mer ordning i försvarsspelet, men nu har FC Bollrullarna kommit igång och rullar gång på gång upp frenetiskt jagande och allt tröttare Hoyzerspelare.

Ett par gånger lyckas laget sticka upp och skapa lägen, men utan att få utdelning. Motståndarna är ett par klasser bättre på att förvalta sitt bollinnehav och när domaren till slut har förbarmande över Svarta Gamens tröttkörda kämpar står det 0-8 på resultattavlan.

Känslan efter matchen var framför allt ett utbrett missnöje med att inte ha orkat stå upp bättre mot serieledarna. Men mycket handlade just om orken. Utan avbytare vart det, efter en bra matchinledning där man orkade, håglöst i markeringsspelet, alldeles för passivt och allmänt rörigt. Trötta spelare gör misstag, men även utan misstagen hade motståndarna tillräckligt bra verktyg att överlasta och spela sig till målchans efter målchans.

FC Bollrullarna har som sagt aldrig förlorat en match i Korpen och för Hoyzers del var inte besvikelsen riktad mot själva förlusten, utan mot egna insatser, laginsatsen och hur man tillät siffrorna att rinna iväg. Nu väntar ett långt sommaruppehåll där Hoyzer Boyz förhoppningsvis kan glömma den resultatmässigt rekorddåliga våren, hitta formen och komma in som ett nytt lag då serierna återupptas i augusti.