Dags att vakna!

Ett långt sommaruppehåll lider mot sitt slut. Äntligen kan den som lider av korpfotbollsabstinens åter fröjdas åt Svarta Gamens Sportklubb i med och motgång. För redan på tisdag är det omstart i seriespelet.

Hoyzerredaktionen har haft ett långt och någorlunda vilsamt sommarlov efter en höst som i ärlighetens namn lämnade en del att önska. Främst gällde detta naturligtvis Hoyzer Boyz vars förlustsvit sedan premiärtorsken till dags dato ännu är intakt. Det finns mycket vi skulle kunna säga och skriva om detta, men det är fult att sparka på den som ligger och vi ser hellre höstpremiären som en nystart fylld med möjligheter till upprättelse. Det är dags att vakna nu.

En liten smula bättre har det gått för Hoyzer Girlz, men även här måste lägstanivån höjas. Två segrar och fem förluster imponerar inte för ett lag som inför säsongen hade siktet inställt på topplaceringarna. Redan nu tycks avståndet till toppen vara ointagbart, men det finns gott om utrymme för förbättringar.

När Hoyzer Boyz på tisdagskvällen ställs mot det forna topplaget FC Bollrullarna är det herrarnas sista chans att knipa poäng innan serien vänder. Låt oss hoppas att spelarna har vilat sig i form och att laget börjar hittar målet mer regelbundet. Tre strutar på sex matcher skrämmer inte någon motståndare.

Hoyzer Girlz ligger inför tisdagens returmöte med PIA en poäng före motståndarna i tabellen. När lagen möttes i seriepremiären vann Girlzen efter en del nervdaller en svängig match med 3-2. På något vis var det ändå symptomatiskt för spelet denna säsong – det har varit toppar och djupa dalar, även under en och samma match. Ska vi säga att det blir bättring på den fronten?

Då så. Då kör vi!