Sportchefens löfte: ”Vi kommer att vinna”

I tisdags åkte Hoyzer Boyz på sin åttonde raka förlust, till råga på allt i form den största förlusten i klubbens 14-åriga historia. Laget har nu 0-20 på de senaste tre matcherna vilket föranledde redaktionen att ställa sportchefen Bjørnar Berger mot väggen.

Hoyzer Boyz drabbades av säsongens andra storförlust. Vad gick fel?
– Mycket gick fel, så är det ju när man förlorar tvåsiffrigt. Vi möter ju ett överlägset lag som är samspelade, snabba och tekniska. Sen har vi bara en avbytare och det blir tungt att hänga med. Vi blir helt nerpressade och har typ två målchanser på hela matchen.

Är de andra lagen för bra, är spelarmaterialet för svagt, för dåligt samspelt, kollektivt ur form, eller vad är förklaringen till att säsongens usla resultat?
– De andra lagen håller en bra nivå. Ett par av dem är riktigt bra. Jag tycker att vi har en hyfsad trupp men det märks att vi inte är lika snabba som förr i tiden. Det är klart att vi kan bli bättre organiserade, men utan tränare är det svårt att sätta en spelidé med tydliga spelarroller.

Är botten nådd, eller kan det bli värre än det är nu?
– Botten är nådd. Nu kan det bara gå uppåt.

Botten är nådd. Nu kan det bara gå uppåt.

Hur påverkas ni som lag och som individer när det går såhär tungt?
– Det märks i truppen att det är motigt att förlora varje tisdag. I fotboll är ju självkänsla och det mentala viktig och det måste vi jobba på. Som sportchef är det ju hårt att laget inte presterar och att vi inte får ut den potentialen vi har. Som spelare är det jobbigt att bli påmind om att man numera inte alltid hänger med.

Efter stortorsken hörde jag att det muttrades om att byta till Oldboys-serien inför nästa säsong. Är det ett alternativ ni seriöst överväger?
– Nja. Vi har ju fortfarande några ungdomar under 37 år i laget. Men frågan är om vi måste börja kolla på serier länger ner i systemet om vi vill ha jämnare matcher.

Är Hoyzer Boyz ett splittrat lag i förfall?
– Nej. Vi är ett enat lag i förfall. Som vanligt.

Vad krävs för att trenden ska brytas?
– Jag vill se mer anfallsspel. Att vi kontrollerar bollen inom laget längre upp i planen, samt att vi sätter skotten på mål och i nätet.

Vad känner du att du som sportchef har för ansvar i att vända skutan?
– Just nu det väl att vara med att motivera och vara med på att hålla ihop laget.

Som sportchef har du ju även stort ansvar för truppens sammansättning. Behöver ni värva för att bli ett vinnande lag igen?
– Vi ville ju ha en till försvarsspelare med lite fart och erfarenhet inför säsongen, men det gick inte i lås. Nu har vi dock så många spelare att det är svårt att ta in fler, samtidigt som vi har några skadade och några som inte är med på träning eller match.

Men är det inte offensivt det behövs förstärkning? Tre mål på åtta matcher är ju minst sagt uselt…
– Jo, det är inte bra. Men återigen, det finns inte så mycket plats till nyförvärv i truppen. Men det är värt att nämna att Klas ”Frälsarn” Jonsson har tränat med laget och han är alltid välkommen om han vill vara med och spela med Hoyzer igen!

På tisdag har Hoyzer Boyz en chans till upprättelse mot Gaisare STHLM. Tankar inför den matchen?
– Jag tror att vi vill bevisa att vi inte är så dåliga som resultaten visar. Det är ett lag vi kan vinna mot.

Vad händer om ni förlorar igen?
– Vi kommer vinna!