Hoyzer vände tvåmålsunderläge

Mycket talade emot Hoyzer Girlz inför kvällens match: serietvåan Guzzilagos som motstånd, ordinarie målvakt skadad, inte nog med gula tröjor till alla spelare, bara en avbytare och Emmy Angeklint nyhemkommen från USA, full av hamburgare, öl och jetlag.

Matchen började lugnt och fint, Hoyzer Girlz höll ihop laget och spelade runt bollen. Men i slutet av första halvlek tappade Hoyzer och Guzzilagos kunde först göra ett och strax därpå två mål. 0-2 i halvtid.

Andra halvlek kom nytändningen då Hoyzer fick en straff tack vare härjigt boxande av motståndarlagets målvakt. Emmy klev fram och satte en bestämd straff i vänstra krysset. En stund senare slogs en briljant inspark från Hanna Gustavsson på mittfältet in i målområdet, som Malin Hansson nicktouchade till Martina Bargman, som satte dit det kvitterande målet. Med bara tre minuter kvar av matchen satte Hanna det avgörande 3-2 målet!

En magisk insats från alla Girlz, och extra cred till Tara Svensson som ställde upp som målvakt och tack vare sin snabba reaktionsförmåga räddade flera frilägen.