Samma gamla visa

Hoyzer Boyz tycktes vara på väg att bärga säsongens första poäng då laget mötte Honolulu Honey Hunters. Men efter en dramatisk avslutning på matchen blev det ändå, som vanligt, torsk för Svarta Gamens herrar.

När domare Harri Varonen blåste för full tid stod det klart att Hoyzer Boyz inkasserat sin elfte förlust i den för säsongen obrutna sviten. Men trots slutresultatet 2-4 var det en match som var oviss in i det sista. Liksom i vårens möte lagen emellan var Hoyzer med in på mållinjen och krigade om poängen och precis som då satte motståndarna spiken i kistan på stopptid.

Det börjar också rätt så bedrövligt. Honey Hunters kan ta ledningen med sitt första avslut efter slarvigt försvarsspel. Det bjuds dock tillbaks rejält då motståndarnas målvakt är alldeles för fokuserad på att fundera på vad han ska göra av hemåtpassningen för att ta emot hemåtpassningen, som retfullt slinker under foten och i mål.

1-1-resultatet står sig däremot inte särskilt länge. Hoyzerspelarna tappar press på bollhållaren som kan sätta 1-2 bakom femtevalet på målvaktsposten, Bjørnar Berger, som utöver detta står för flera kvalificerade räddningar. Olyckligtvis slår Berger upp sin skada på baksidan av låret precis innan paussignalen och ersätts av lagkapten Carlis Fridlund.

I andra halvlek lyfter Hoyzer Boyz spelet mot ett lågt liggande motståndarlag, men liksom hela säsongen hånler ineffektiviteten Svarta Gamens förkämpar i fejset. Men när Anton Knopff förvaltar en frispark på bästa vis tar han inte bara Hoyzer in i matchen igen, utan även revansch för sitt bortdömda frisparksmål i förra veckans omgång. Pang högt upp i målvaktens vänstra hörn till 2-2!

Nu är det Honey Hunters tur att få mer initiativ mot ett Hoyzer som börjar se trötta och desorganiserade ut. Fridlund får sträcka på sig och avvärja flertalet vassa lägen och när motståndarna bränt sitt tredje friläge kändes det som att poängen inte är långt borta.

Även Hoyzer skapar några farligheter utan att lyckas peta bollen över mållinjen. Men med minuter kvar är olyckan framme igen. En dålig bollmottagning snappas upp av motståndare som denna gång lyckas runda Hoyzerkeepern och på nytt sätta Honolulu Honey Hunters i förarsätet.

Avslutningen på matchen blir i det närmaste kaotisk med hundraprocentiga målchanser åt bägge hållen. Bollen dansar på motståndarnas mållinje vid ett tillfälle och träffar stolpen vid ett annat. Carlis håller med hjälp av ribban Hoyzer kvar i matchen hela vägen in på övertid, då en Honoluluspelare står för en fin individuell prestation och kan sätta det definitivt avgörande målet bakom en skymd Hoyzermålvakt.

Naturligtvis oerhört bittert med ännu en snöplig förlust, men ska man vara cynisk börjar vi faktiskt trist nog vänja oss vid just det. I vilket fall stod Hoyzer Boyz för en god kämparinsats som med lite mer distinkt spel och bättre avslut hade kunnat ge åtminstone en pinne. Kanske kan säsongens första poäng istället bärgas mot nästjumbon Diamond Dogs nästa vecka!