Äntligen en förlust som inte sved!

Det var botten mot toppen när Hoyzer Boyz mötte serieledande FC Bollrullarna på tisdagskvällen. Motståndarna har på sina tre säsonger i Korpen aldrig förlorat en match och egentligen var det nog ingen som på allvar trodde att de skulle göra det mot Hoyzer Boyz heller.

Matchbilden är den väntade. FC Bollrullarna har mycket boll och försökte hitta lägen med kvicka pass och kombinationer på löpande spelare. Hoyzer Boyz följer sin matchplan, ligger lågt och krymper ytor. Kunde man freda målet tillräckligt länge var förhoppningen att motståndarna skulle börja bli frustrerade och chansa med avslut utifrån.

Det var just ett sådant avslut som John Hollingworth olyckligt, men ganska snyggt, styr upp i eget kryss. Stärkta av 1-0-målet öser Bollrullarna på och kan efter snyggt kombinationsspel placera in tvåan. Trean kommer kort därpå efter ett två mot ett-läge där Hoyzer för en gångs skull tappar positionerna och när fyran kommer genom ett välplacerat distansskott tror de flesta att Hoyzer Boyz är på väg att säcka ihop ännu en gång.

Istället fick vi se ett Hoyzer som knöt näven och kämpade ännu hårdare. Positionsspelet förbättrades och de ytor som Bollrullarna nyttjat täpptes till. Med tanke på att Hoyzer saknade avbytare var det dessutom viktigt att hushålla med krafterna och vila med boll istället för att chansa med en snabb djupledsboll. Trots viss press mot Hoyzermålet fredar sig Svarta Gamens förkämpar tills domaren blåser för en kort men välbehövlig halvtidspaus.

FC Bollrullarna fortsatte att ha ett stort bollinnehav och skapa en del chanser, men Hoyzer Boyz har stängt butiken för kvällen. Paolo Ramirez Criales gjorde ett jättejobb som defensiv organisatör och ständigt spelbar speluppläggare. Hoyzer spelar med tålamod då de vinner bollen, flyttar upp laget och vaskar fram ett par bra lägen för reducering. Det blir dock inga fler mål denna afton och även om 0-4-resultatet blev ännu en i raden av förluster gav laginsatsen och den tajta defensiven hopp för framtiden.

FC Bollrullarna säkrade i och med segern serieguldet och det är bara att lyfta på hatten och gratulera. Hoyzer Boyz var naturligtvis inte i närheten av att skaka ett lag som är flera klasser bättre. Men det som gjorde att det trots allt var tämligen glada miner bland Hoyzerspelarna var att man lyckades följa sin matchplan föredömligt.

Alla spelare kämpade, slet och bidrog till ett tajt, diciplinerat försvarsspel där motståndarna långa stunder hade svårt att komma till bra avslutslägen. Halvt på skämt sades innan match att allt som ger ett bättre resultat än en WO-förlust är ett bra resultat, inte minst som att man saknade avbytare. Både sett ur det perspektivet och den generella lagprestationen får matchen ses som ett tydligt fall framåt. En stark insats mot ett oerhört bra lag ger hopp inför nästa veckas serieavslutning mot FC Söderort.