Gamens gäng, noll poäng

Det andades optimism på ett höstruggigt Gubbängen när Hoyzer Boyz hade årets sista lagsamling. Var det nu det skulle hända? Skulle poängen äntligen komma i säsongens sista match?

Hoyzer Boyz formerar sig liksom i förra omgången i en 3-3-liknande grundformation, med Paolo Ramirez Criales som rivig och bolltrygg playmaker från sin låga mittbacksposition.

Motståndarna FC Söderort börjar klart bäst och skapar press mot Hoyzers mål och är nära utdelning när ett distansskott träffar stolpen. Hoyzer slår undan för att freda sig vilket ger motståndarna en mängd fasta situationer. Målvaktsvikarien Carlis Fridlund är olycklig när han ska rensa en lågt slagen hörna och en Söderortsspelare kan raka in bollen i öppet mål.

Hoyzer Boyz kommer in i matchen i och med 0-1-underläget och börjar få rull på bollen inom laget. Men som så många gånger tidigare i år har man fortsatt svårt att omsätta bollinnehav i målchanser. Istället är det motståndarna som lite för enkelt kan promenera in från kanten och slå en passning snett inåt mot den bortre stolpen där en omarkerad spelare sätter 2-0-målet.

De gulsvarta låter sig inte nedslås utan fortsätter att spela med tålamod, men de få gånger FC Söderorts målvakt ställs på prov visar han på goda kvaliteter, räddar allt och har dessutom medflyt när ett skott träffar klockrent i målställningen. Så lyckas Hoyzer med det som motståndarna alltid gör och förvaltar en spelomställning. Pontus Österholm slår en perfekt boll till Marco Ortolani, där motståndaren är sist på bollen som sitter i nätmaskorna. 1-2 och Hoyzer är tillbaks i matchen.

Resten av halvleken har Hoyzer Boyz det mesta och det bästa av spelet mot ett allt lägre FC Söderort, men lyckas inte få till det på den sista fjärdedelen. De gånger man kommer runt på kanterna är det tomt på gulsvarta i boxen och då man kommer centralt blir det för omständligt för att generera några bra avslut. Underläget står sig in i halvtid.

I andra halvlek kliver FC Söderort upp ett steg i banan, vilket borde ge Hoyzer Boyz bättre ytor om man spelar sig igenom den första pressen. Ett par gånger lyckas man också med detta, men det går för långsamt, så motståndarna hinner nästan varje gång jobba hem och stänga ytorna. Tröttheten börjar också ta ut sin rätt i Hoyzer, där misstagen och de enkla bolltappen blir allt fler, vilket ger Söderort flertalet bra lägen att utöka ledningen.

Tiden lider och Hoyzer Boyz blir alltmer desperata i sin kvitteringsjakt. Man flyttar upp laget men har fortsatt förtvivlat svårt att komma till avslut vilket istället allt som oftast bjuder motståndarna på enorma ytor att ställa om på. Carlis lycka med hjälp av hårt slitande backar avvärja de lägen som uppkommer genom kontringar ända tills två motståndare lyckas spela förbi ensam försvarare, slå en sidledspassning och placera bollen utom räckhåll för Hoyzermålisen.

Hoyzer Boyz fortsätter att försöka, men har inte riktigt orken att skapa en ordentlig slutforcering. Tröttkörda åker man på ytterligare ett baklängesmål efter bolltapp och spelomställning. Nej, det hade helt klart behövts åtminstone två avbytare för att hålla jämna steg med motståndet denna afton. 1-4 står sig tills domaren har förbarmande och blåser av den för Hoyzer Boyz otroligt tunga seriesäsongen.

Det var besvikna Hoyzerspelare som kunde konstatera att det inte blev någon poäng heller i den sista omgången. Noll poäng på 14 försök, färre gjorda mål än någonsin och fler insläppta är en trist rekordnotering i Hoyzer Boyz 15-åriga historia. Även denna gång blev man hårt straffade för sina misstag bakåt samtidigt som man får ut väldigt lite i målväg framåt. I vilket fall har laget en lång försäsong på sig att få ordning på spelet och det sargade självförtroendet innan serierna sparkar igång igen i april 2020.