”Ett lag som är vana att slå ur underläge ska aldrig underskattas!”

Såhär efter seriesäsongen passar det extra bra att höra av sig till Hoyzerbekanta som tyvärr inte finns i våra led, utan har flyttat till annan ort. Exil-Hoyzern Pernilla Nordqvist drog till Göteborg inför fjolårets höstsäsong, men ägnar fortfarande Svarta Gamens lag många varma tankar.

Vad gör du nu för tiden?
– Nu för tiden försöker jag överleva utan Hoyzerfamiljen i Göteborg. Det gick sådär i början (läs förra hösten) men nu har jag förstått att även jag måste kunna leva ett okej liv utan Hoyzer. I nuläget är jag statligt anställd vid Göteborgs universitet, och ser min forskar-karriär som en jävligt lång process av självkritik. Samtidigt utvecklar jag mitt projekt om klimatanpassnings initiativ och dess effekter i konfliktdrabbade områden i framförallt Myanmar, genom perspektiv som belyser mänsklig säkerhet, aktörer, maktanalyser och feministiska teorier. Den dagliga känslan är att en har tagit vatten över huvudet, men tiden får utvisa (rött kort) hur det går.

Varför hör du aldrig av dig?
– Jag trycker ofta på gilla-knappen i social medier när det gäller hoyzerska events och framgångar. Annars hör jag sällan av mig direkt tyvärr.

Hur är livet på annan ort?
– Just nu är det fint, soliga men kalla dagar utan regn, det är ekvivalent till himmelriket på västkusten.

Är livet ens uthärdligt utan Hoyzer?
– Njaee.

Följer du Hoyzer på något sätt?
– Förutom det att jag verkar vara den enda som gillar Hoyzers uppdateringar på Twitter, även om det det var ett tag sedan nu, så är Facebook och Instagram min livlina gällande information om Hoyzer.

Gör du nåt fotbollsrelaterat, eller är du totalt avdankad?
– Jag har funnit en grupp kollegor som jag spelar med varje vecka. På hoyzerskt vis tar vi över en icke-betald yta plastgräs (ofta av barn och ungdomar) och spelar tills det blir mörkt. Jag bär ofta Hoyzermerch till dessa träningar, och har som sig bör ägnat en del timmar till att referera till och förklara bakgrunden till korpenlaget Hoyzer.

Vad saknar du mest från tiden i Hoyzer?
– Folket och ölen.

Vad saknar du minst?
– Förluster och internt gnabb.

Finns det några planer på comeback?
– Inte i dagsläget, men om det blir flytt tillbaka till Stockholm, så är jag att räkna med.

Något du vill hälsa laget och supportrarna?
– Även om denna säsong var något tung, även på en Hoyzernivå, så tror jag på en ljus framtid! Fortsätt kämpa: Livet är långt, kampen är evig! Jag vill avsluta med några ord från min kära hemkommun Timrå, ”vi är Hoyzer och vi ger aldrig upp”, ett lag som är vana att slå ur underläge ska aldrig underskattas!