”Hoyzer har man alltid med sig”

Vi fortsätter att titta till våra Exil-Hoyzers som tyvärr valt att flytta utomsocknens. Inte oväntat lockas en del Hoyzerspelare även av en internationell karriär. Till exempel är Kampala inte bara huvudstad i Uganda, utan sedan flera år även hemvist för Hoyzer Boyz tidigare mittfältsdynamo Albin Hagberg.

Vad gör du nu för tiden?
– Ja, sommaren är kort och det blev en och annan dag på stranden men nu så är jag tillbaka i Uganda. Är lika hopplöst förälskad i det här landet fortfarande men snart tystnar musiken för det ligger i luften att jag kommer hem snart.

Varför hör du aldrig av dig?
– Det tycker jag nog att jag gör ändå. Följer lagen slaviskt i sociala medier och livesändningar, peppar på och kontaktar alla spelare som dyker upp online i Messenger osv. Reppar Hoyzer här nere så ofta jag kan.

Hur e livet på annan ort?
– Livet här nere är lite lugnare än hemma men också mer oorganiserat. Har återhämtat mig bra efter att ha gått in i den berömda 40+väggen. Ägnat mig åt träning, terapi och måleri. Rekommenderas.

Är livet ens uthärdligt utan Hoyzer?
– Hoyzer är jag aldrig utan. Hoyzer sitter i hjärtat, ölen, själen och inte minst i två vänsterfötter med usel bollbehandling.

Följer du Hoyzer på något sätt?
– Ja, bokstavligen varje dag. Här är här där Hoyzer är, Hoyzer har man alltid med sig.

Gör du något fotbollsrelaterat eller är du helt avdankad?
– Har spelat Big Kids League här nere som är en seriösare form av Korpen med många show off-egoister och mindre lagkänsla. Nu har en five-a-side-hall precis öppnat och jag lirar med ett gäng brittiska militärer. Har byggt ett sjumannamål i trädgårn som jag och sonen skjuter in oss på nästan varje dag.

– Jag har även kört kickboxning, boxning, styrka och löpning, så helt avdankad är jag inte även om kroppen är gammal och sliten.

Vad saknar du mest från tiden i Hoyzer?
– Alla människor och känslan kring klubben. Gemenskapen.

Vad saknar du minst?
– Att torska är ju aldrig kul. Hatar att förlora matcher även om Hoyzer alltid är vinnarna i längden.

Finns några planer på comeback?
– Absolut! Har precis fått ett jobb i Sverige igen. Kommer hem en sväng i november och lite mer permanent efter nyår.

Något du vill hälsa laget och supportrarna?
– Ja. Jag ska slå Klas ”Frälsarn” Jonsson en signal till julglöggen, sen kommer jag hem och så vänder vi på den där steken för Hoyzer Boyz nästa år! Håll ut! I vinter är iallafall ölen kall.