”En fristad för Hoyzers om trycket utifrån blir för hårt ”

Vad har de spelare som lämnat laget och Stockholm för sig nuförtiden? Efter flera framgångsrika säsonger i Hoyzer Boyz flyttade Jacob Zocherman till Sudan för att jobba med fotojournalistik. Sedan ett par år är han dock tillbaks i Sverige, långt från de konfliktzoner han ofta besökt i jobbet, på Österlens obygd.

Vad gör du nu för tiden?
– Jag ser livet från den ljusa sidan. Helt annorlunda än Hoyzer version 2019 tyvärr.

Varför hör du aldrig av dig?
– Flera gånger har jag föreslagit träningsläger ner hos mig. Både fysisk träning men framför allt mental träning som verkar vara Hoyzers akilleshäl. Blotta tanken på möjlig förlust innebär förlust detta år verkar det som. Annat var det när jag var med när vi tog dubbeln och i gick nästan obesegrade genom en hel säsong.

Hur är livet på annan ort?
– Ort och ort är att ta i. Det är egentligen en by men vi bor utanför byn långt in i skogen. Så det är ganska långt bort från allt. En fristad för Hoyzers om trycket utifrån blir för hårt.

Är livet ens uthärdligt utan Hoyzer?
– Det är ju inte så att bara för att man inte spelar med Hoyzer att livet levs utan det. Har tät kontakt med ordförande Hollingworth som läcker mycket insiderinformation. Saknar de inre schismerna nu för tiden. Konflikter inom gruppen är väldigt bra, det betyder att man är på tårna och inte bara accepterar motgångar hela tiden.

Följer du Hoyzer på något sätt?
– Följer och följer. Det är svårt att undvika en förlust efter en annan. Även här ute i skogen når ryktena.

Gör du nåt fotbollsrelaterat, eller är du totalt avdankad?
– Trixar med äpplen äter chips och springer långt. Garanterat en bra balans i livet.

Vad saknar du mest från tiden i Hoyzer?
– Dekadensen och kärleken till just densamma. I ett samhälle som hela tiden strävar efter profit och det perfekt var Hoyzer en motpol. Något som var naggat i kanten men som också fick vara naggat i kanten. En brokig skara människor som möttes mellan barriärerna i ett vackert mellanrum.

Vad saknar du minst?
– Den vegetariska plankan hos Räven med Baconlindad sparris och ostronsås.

Finns det några planer på comeback?
– Det finns alltid planer. Täta samtal med ordförande Hollingworth kan leda till en snar comeback om motivationen är den rätta.

Något du vill hälsa laget och supportrarna?
– Jag kommer!