Dubbel återuppståndelse för Hoyzer Mix i Korpen Cup

I helgen spelas Korpen Stockholm Cup i inomhusfotboll och något förvånande har Hoyzer anmält två mixlag! Vad många inte vet är att Hoyzer Mix har en lång och stolt tradition av just inomhusspel.

Säsongen 2010-2011 var första gången Hoyzer ställde upp med ett inomhuslag (bilden ovan) och det har alltid sedan dess varit givet med spel i mixklassen då det nalkats innefotboll. Laget nådde sina största framgångar under de kommande seriesäsongerna, med slutspelsplatser och förmågan att i sina bästa stunder kunna slå vilket annat mixlag som helst.

Sedan kom ett par rejält tunga säsonger som fick intresset för inomhusfotboll att svalna och mer fokus lades på utomhusspel med herr och damlag samt en del mixspel i cupsammanhang. Inomhus började laget så sakteligen med träningar igen för att hålla igång under vinterhalvåret, men det var först 2018 Hoyzers Mix återuppstod i tävlingssammanhang. Även då var det med deltagande i Korpen Stockholm Cup, där man vann en match i gruppspelet men förlorade två, vilket innebar tidig dusch, men glädjande nog öl.

Imorgon söndag är det dags igen! Svarta Gamens Sportklubb flexar vingmusklerna och ställer upp med inte mindre än två lag i Korpens inomhuscup. En spelare som har deltagit frekvent i Hoyzers inomhusspel ända sedan starten är Helena Malm. Vi bytte ett par ord med Hoyzerveteranen inför morgondagens drama.

Det var länge sedan Hoyzer Mix var ett topplag i inomhuskorpen. Intresset för serie- och cupspel har varit ljummet, men så plötsligt ställer vi upp med två lag. Varför?
– Ett försök till uppryckning, kanske? Eller ett spirande intresse för futsalspel ?

Inomhusfotboll är ju mer eller mindre en egen sport. Vad innebär det för spelarna jämfört med utomhusspel? 
– Ett snabbare spel där det gäller att vara på tårna. Konstant på tårna!

Vad har du för minnen som sticker ut från tidigare Hoyzersäsonger inomhus?
– När jag tacklade in en motståndare i metallstaget i hallen i västerort (Tuben Persson, reds anm). Jag tror att blodvite uppstod. Och så Carlis (Fridlunds) första knäskada, även det i hallen i Västerort.

Är andras skador och skavanker alltså de mest minnesvärda fotbollsögonblicken inomhus?
– Mina egna skador förtränger jag. Jag är ju empatisk med andra inte lika snäll mot mig själv. Jag har även gjort mål inomhus! Normalt sett gör jag inte så mycket mål, så det var kul.

Hoyzer Boyz har ju knappast skrämt slag på motståndarna i år. Kan Hoyzer Girlz höja nivån i mixlagen?
– Möjligen, men jag tycker ju att Boyzen är duktiga även om det inte kommit fram i matchspelet.

Vad har du för förhoppningar inför söndagens cupspel?
– Att vi alla har kul och att det inte blir något gnäll. För egen del, att överleva, vara alla fall lite nöjd med insatsen och att undvika skador!

Såhär spelas Hoyzers cupmatcher:

09:00 Hoyzer Gruz – #fossilifestyle

09:00 Hoyzer Plazt – FC Sideliners

11:00 NBK Farsta – Hoyzer Gruz

11:00 Bollmora Inter – Hoyzer Plazt

14:00 HC Atlético – Hoyzer Gruz

14:00 SBH – Hoyzer Plazt

Ettan och tvåan från varje grupp går vidare till kvartsfinal.