Coronaepidemin får Hoyzerledningen att agera

Med anledning av den rådande virusepidemin ställer sig Hoyzer bakom de rekommendationern som Korpen, Riksidrottsförbundet och andra med relevant kunskap kommit fram till. Men hur agerar vi nu när världen är ställd på huvudet, paniken sprider sig och säsongsstarten är i fara?

Hoyzer är ju fortfarande kvar i vintern eller i bästa fall tidlig försäsong. Rent praktisk betyder det att vi inte träffas mer en en gång i veckan, på inomhusträningen på onsdagar med den viktiga debriefingen på ett närliggande hak, efteråt.

Men nu är det klart att Hoyzer tillsvidare ställer in onsdagsträningen, något som förkunnades i en post på Hoyzers Facebooksidor, undertecknad Ordföranden. Beslutet kommer efter att folkhälsomyndigheten har skärpt sina rekommendationer om att vistas i folksamlingar där man uppmanas att undvika även mindre sammankomster. Ordföranden skriver också att det är bättre att lita på epidemiologer än att killgissa om lämpliga åtgärder.

Vi bad därför Styrelseordförande John Hardy Hollingworth om en redogörelse för hur han och SGSK Hoyzer officiellt förhåller sig till den fortlöpande pandemin:
– Först och främst vill jag inleda med att skicka ut mina kondoleanser till alla som är direkt drabbade av covid-19, både i det svenska samhället men också i fotbollsvärlden. Det är givetvis av yttersta vikt att fotbolls och sportvärlden tar det här på allvar och inte bidrar till någon lavinartad smittspridning. Elitidrottspersoner kommer med största sannolikhet klara sig själva väldigt väl men det finns andra i samhället som får det svårare. I vår direkta närhet som Hoyzers tänker jag främst på rökare och alkoholister med allmänt osunt leverne. Så ja, det kanske är närmare än vad jag vill påskina. Därför tror jag vi gör rätt i att ta det på allvar. Det är en unik och allvarlig situation.

– Med det sagt, ur ett sportsligt perspektiv så ser jag många direkta uppsidor för Hoyzer som förening. Försäsongen kan förlängas med flera månader, och det är inte många andra klubbar som vill spela på en tjälfrusen plastmatta i december. Men det är för oss inte ens ovanligt. Där kan vi plocka in ytterligare poäng. Sen finns det faktiskt en sak till som talar för oss Hoyzers. Coronaviruset klarar inte alkohol särskilt bra, men det, det har vi jävligt bra koll på!

Lagets försäsong de senaste åren ju varit baserad på inomhusspel, och därefter på sin höjd en handfull träningar utomhus. Nu ser även seriestarten ut att vara i fara, även om inte Korpen har tagit beslut om det ännu. Som ett första steg har Korpen Stockholm ställt in alla aktiviteter de närmaste två veckorna, och då det redan på måndag kan komma nya bud är det i alla fall dukat för en extra lång försäsong.

Vi på redaktionen vill uppmana alla att tvätta händer, undvika att hångla med alla möjliga personer, res så lite som möjligt kommunalt, åk inte med flyg utomlands och för guds skull, sluta att hamsta grejer!