Hoyzerspelare i viruskarantän

Den som har missat att det pågår en världsomspännande viruspandemin torde leva i total mediaskugga under en sten i skogen. Inte ens Svarta Gamens Sportklubb är förskonad och spelartrupperna har nu av allt att döma drabbats sina första misstänkta sjukdomsfall.

Nu är måttet rågat! Till och med Lasse Kronér, känd från diverse teve och den hyllade författaren till boken Åttio väldigt goda mackor, är drabbad. Inte ens fotbollen är förskonad! Vart är världen på väg?

Vi är nog många både inom och utanför Hoyzer som hade önskat att Corona fortsatt att förknippas med ett lite väl lättdrucket öl. Som internationellt storlag är såklart även vi både direkt och indirekt drabbade av den globala pandemin. I veckan tog klubbledningen beslutet att ställa in veckans fotbollsträning. Nu kommer även rapporter om att flera Hoyzerspelare befaras vara smittade av det ökända nya coronaviruset.

Vi har pratat med en av Hoyzerspelarna som för närvarande sitter i karantän med misstänkt virussmitta. Spelaren, som på klubbledningens inrådan vill vara anonym, är isolerad i hemmet sedan en vecka.

– Jag mår efter omständigheterna okej. Ihållande feber, huvudvärk och annat som en vanlig förkylning eller flunsa bär med sig. Kanske är det bara en vanlig säsongsinfluensa, men better safe than sorry. Hoppas nästan att det är Corona så att en har det avklarat. Sen är det såklart trist med hela ofrihetskänslan av att sitta i hemkarantän. Hela familjen är hemma sjuk, så jag är ju inte ensam eller direkt uttråkad, men vi klättrar lite på väggarna efter att ha varit instängda i lägenheten över en vecka. I slutänden är bara att gilla läget av respekt för andra människor. Även om jag själv är övertygad om att tillfriskna i sinom tid kommer tyvärr inte alla som drabbas att göra det.

– Det är klart att jag saknar fotbollen och lagkamraterna. Det är en av många saker i ens vardag som en normalt tar lite för givet. Just nu skulle jag kunna ge mycket bara för att få springa intervaller i uppförsbacke eller annan mindre rolig försäsongsträning. Ska en hoppas på att nåt positivt ska komma ur den här krisen så är det väl just att vi blir bättre op att värdera det vi annars tar för givet, även om det är jobbigt och uppförsbacken ibland.

I skrivande stund är det oklart hur det blir med säsongens återstående inomhusträningar. Även Korpen Stockholm har ställt in sina aktiviteter en tid framåt, något som kan komma att påverka när fotbollsserierna kommer igång.