Inomhussäsongen stoppas

Det låg i luften redan då Korpen Stockholm på grund av coronakrisen ställde in alla sina aktiviteter i 14 dagar. Igår kom beskedet att man ställer in all planerad inomhusfotboll inklusive serieavslutningen.

Det var ett tråkigt men inte helt oväntat besked som lämnades efter att Korpen Stockholm hållit sitt extra styrelsemöte med anledning av den pågående viruspandemin. Alla inomhusserier avslutas i förtid. Nu har visserligen Hoyzer inget lag i seriespel, så Svarta Gamens Sportklubb påverkas inte direkt av beslutet.

Hoyzerledningen tog redan i helgen beslutet att liksom förra veckan ställa in veckans inomhusträning, vilket innebär att inomhussäsongen är slut även för Hoyzers del. Snart släpps plantiderna för utomhusfotbollens försäsongsträning, en försäsong som under rådande omständigheter kan bli längre och mer oviss än vi är vana vid.

Korpen Stockholm kommer i ett senare skede ta styrelsebeslut om utomhussäsongen i fotboll. Tills vidare är ambitionen att seriepremiär sker i maj, något som alltså kan komma att ändras. Korpen Stockholms coronainformation hittar du här.

Här kan du läsa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om träning och idrott.