Hoyzer hotas av spel inför tomma läktare

Till följd av Coronaeländet har Korpen Stockholm gått ut med nya skärpta direktiv inför den stundande utomhussäsongen. På grund av smittrisken kan det bli så illa att Hoyzer tvingas spela inför tomma läktare.

Hoyzer är mitt i förberedelserna inför utomhussäsongen. Trupperna inventeras, nuförvärv kontrakteras och lagledningen är inne i ett hektiskt skede av säsongen där det fortfarande återstår många frågetecken. Förutom att få ihop två slagkraftiga trupper är det som vanligt oklart med var och när lagen kommer att träna och spela matcher. Naturligtvis kompliceras det ytterligare av viruspandemin, som redan satt sina spår i fotbollsvärlden.

Korpen Stockholm ställde förra veckan in all fotbollsverksamhet inomhus, men har i dagsläget inga planer på att ta samma beslut för utomhussäsongen. Däremot har man gått ut med strikta förhållningsregler kring seriespelets matcher. Bland dessa finns en vädjan om att inte låta publik se matcherna på plats för att minimera folksamling kring seriespelsevenemang. Detta då det i nuläget föreligger en begränsning på max 50 personer i en folksamling.

Med andra ord kan Hoyzer Boyz och Hoyzer Girlz tvingas spela inför tomma läktare, vilket såklart är oerhört trist för en publikmagnet som Svarta Gamens Sportklubb. Andra förhållningsregler är bland annat att hälsa på motspelare och domare utan handskakning eller annan beröring, att inte dela vattenflaskor samt naturligtvis att inte spela ifall man har minsta symptom.

Korpens seriespel är planerat att starta den första veckan i maj, så visst kan en del fortfarande hända även om det är högst osannolikt att pandemin blåst över till dess. Återstår alltså att se om Hoyzer tvingas begå seriepremiär utan publikens stöd i ryggen.