”Jag ska göra mitt yttersta för att leverera och inte svika laget”

Det har varit ett ganska lugnt transferfönster för Hoyzer Boyz, men en värvning som verkligen sticker ut är den albanske anfallaren Mario Mihani, som lovordats både av lagkamrater och lagledning. Frågan alla ställer sig är om Mario kan vara den nyckelspelare laget behöver för att få ordning på den hoyzerska offensiven.

Det var i slutet av fjolårssäsongen som Hoyzer kom i kontakt med Mario Mihani. Ömsesidigt tycke uppstod och redan i vintras var det klart att Mario skulle representera klubben säsongen 2020! Med detta blev han den första nya beståndsdelen i det lag som ska ta gruvlig revansch på sig själva efter den resultatmässigt usla insatsen i 2019 års seriespel.

De som haft förmånen att se Mario i träning har sett en offensivt skolad spelare med mycket bra teknik och spelförståelse. Utan tvekan kommer han att göra skillnad för laget både som poängspelare och offensiv speluppläggare, extremt välkommet i ett lag som länge plågats av måltorka och prestationsångest i motståndarnas straffområde. Vi tyckte det var dags att presentera Hoyzer Boyz värvning och tog ett snack med Mario inför den stundande utomhussäsongen.

Berätta lite om dig själv, ditt liv och din fotbollsbakgrund!
– Jag flyttade hit permanent för ett år sedan från. Jag har bott i Tirana, Aten, Prag och Milano innan Stockholm. Så länge jag kan minnas har jag varit intresserad av fotboll, både som supporter och som spelare.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag har spelat på alla ungdomsnivåer i min stad och mitt land. Tyvärr fick jag sluta för att istället fokusera mer på andra områden, som mina studier. Jag har alltid spelat som central anfallare. Om jag skulle jämföra min spelstil med verkliga fotbollsspelare skulle det nog vara Wayne Rooney eller Carlos Tévez. Jag använder fart och teknik snarare än fysik.

 Varför valde du just Hoyzer Boyz?
– När jag kom till Stockholm började jag genast söka efter ett fotbollslag jag ville vara en del av. Jag hittade några intressanta, men så fort jag såg Hoyzer klubbmärke och färger visste jag att det här, det är laget för mig! Men det som tilltalade mig ännu mer var tanken på vara en del av en gemenskap snarare än enbart ett lag.

Vad har du för uppfattning om laget såhär långt?
– Organisationen i klubben är imponerande. Det finns många duktiga spelare, men det är kemin mellan dem som gör det här laget bra.

På träning ser man att du verkligen vet vart målet står! Är du den målskytt Hoyzer Boyz så länge har saknat?
– Förhoppningsvis, ja. Jag ska göra mitt yttersta för att leverera och inte svika laget.

Nästa vecka startar utomhusträningen – några tankar om den kommande utomhussäsongen?
– Oavsett motstånd ska vårt primära mål vara att gå för topplaceringen och att göra allt som står i vår makt för att uppnå det. Förhoppningsvis kommer det också att bli så!