Seriestarten uppskjuten!

Tidigare idag publicerade vi Hoyzers spelscheman som Korpen släppt i dagarna. Seriepremiär var satt till tisdagen den 5:e maj, men det dröjde bara några timmar och en pressträff med Folkhälsomyndigheten för att det planerade schemat skulle komma på skam.

Den första tisdagen i maj var tänkt som årets första gula dag, med seriepremiär både för Hoyzer Girlz och Boyz. Glada i hågen lade vi upp det nyligt släppta matchprogrammet, bara för att efter nya bud från Korpen Stockholm inse att vi måste vänta åtminstone fyra veckor till på att serierna ska starta! Såhär skriver Korpen Stockholm på sin hemsida:

Idag kom nya besked från Folkhälsomyndigheten om att seniorfotbollsmatcher inte bör spelas just nu. I och med detta besked så flyttas seriestarten i korpfotbollen fram, till att börja med 4 veckor, och beräknas starta 31 maj.

Vi har under hela den här processen sagt att vi följer de råd och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten utfärdar. Vi har sagt att om det kommer nya besked så kommer vi med kort varsel behöva ompröva vårt beslut att starta säsongen enligt vår ursprungsplan. När FHM idag meddelade att seniorfotboll inte bör spelas, så som läget ser ut i samhället idag, så följer vi självklart detta. Nytt datum för seriestart är 31 maj.

De spelscheman som nu finns tillgängliga på vår hemsida och i vårt IT-system är inte giltiga och kommer göras om utifrån de nya förutsättningarna. Det här kommer i många fall betyda att sommaruppehållet kommer kortas ner och att säsongen fortsätter lite längre in på hösten.

Om Folkhälsomyndigheten uppdaterar och ändrar sina riktlinjer kan vi återigen behöva ompröva och med kort varsel ändra nuvarande beslut. Vi kommer fortsätta informera här på hemsidan. Alla lagledare kommer också hållas uppdaterade via e-post.

Vi på redaktionen kommer naturligtvis rapportera vidare om detta. Förhoppningsvis innebär detta att Hoyzer kommer att vara extra taggade, vältränade och samspelta när säsongen väl kommer igång!