Hoyzer Boyz får vänta på efterlängtad seger

Klockan fem i tio den andra september 2018 bryter segerjublet ut i Hoyzer Boyz. Anton Knopffs snygga solomål blir också matchens enda i bottenmötet med Bagarmossen Öfvre. Det som hände sen var inget som någon kunde föreställa sig…

Hoyzer Boyz har under sina femton är i Korpen haft såväl framgångar som motgångar. Efter seriesegrarna 2008 och 2012 har det gått allt tyngre och det verkliga tappet kom då Korpen lade allt seriespel på plastgräs. Huruvida den sportsliga depressionen har att göra med den hoyzerska vurmen för fotboll för grus, en åldrande trupp eller att övergången till plast har lockat fler duktiga korplag kan diskuteras, men tittar man på tabeller och resultat har det gått sämre för varje år.

Huruvida den sportsliga depressionen har att göra med den hoyzerska vurmen för fotboll för grus, en åldrande trupp eller att övergången till plast har lockat fler duktiga korplag kan diskuteras

Lågvattenmärket kom 2019. Hoyzer Boyz mäktade med prestationen att inte ta en enda poäng på hela säsongen. Några lag var helt enkelt alldeles för bra för divisionen, andra borde Svarta Gamens herrar ha kunnat ta poäng emot, men ineffektivitet parat med dåligt självförtroende gjorde att man fick se sig besegrade även i de jämnare matcherna. Fjolåret är med andra ord något Hoyzer Boyz helst vill lägga bakom sig.

När Anton Knopff grundlurade sin bevakare, bröt in i straffområdet och tryckte in det förlösande segermålet i 2018-års näst sista serieomgång var det nog ingen som hade trott att det skulle dröja så lång till nästa gång Hoyzer Boyz vann en match. Det är idag [DateCounter startDate=”2018-10-02″ endDate=”now” format=”%a”] dagar sedan den där kvällen på Farsta IP. Det är ännu längre sedan laget fick fira segern på stamhaket Mickel Räv, då de hade stängt när spelarna väl kom dit. Istället inmundigades segerölen lite snöpligt på mindre fin lokal i Hornstull.

Det är idag [DateCounter startDate=”2018-10-02″ endDate=”now” format=”%a”] dagar sedan
Hoyzer Boyz vann en seriematch


När Korpen Stockholm beslutade att på Folkhälsomyndighetens inrådan skjuta upp seriepremiärerna innebar det också att vi får vänta längre på den efterlängtade segerölen, som tidigast till det preliminära premiärdatumet den 2:a juli vilket passande nog är på dagen 20 månader efter den senaste trepoängaren. Men var så säker – segern kommer förr eller senare! Och när det väl händer kommer det att skrytas, skrävlas och skålas i gyllene maltdryck! Den här gången på Mickel Räv, förstås!