Korpens nya regel Hoyzer Boyz segerrecept?

Hoyzer Boyz har inte vunnit en seriematch sedan 2:a oktober 2018. Nu kan dock en regeländring på grund av den rådande viruspandemin öka lagets vinstchanser då seriespelet startar.

Covid-19 har som bekant inneburit att allt matchspel flyttats fram och ska nu preliminärt starta först lagom till sommaren. Hoyzer reagerade snabbt med att istället lägga in träningar på matchdagarna för att vara så bra förberedda som möjligt inför seriestart. Inte minst gäller detta Hoyzer Boyz som har haft det minst sagt tufft de senaste säsongerna. Då serierna enigt de nya preliminära datumen startar kommer det vara tjugo månader sedan Svarta Gamens herrar fick jubla över en trepoängare.

Korpen Stockholm har till följd av viruspandemin även gjort en ändring i regelverket kring walkover som rent hypotetiskt skulle kunna gynna Svarta Gamens hårt prövade herrlag. Följande skrivelse gick i dagarna ut till lagledarna:

På grund av den rådande situationen har föreningen beslutat att lätta på de befintliga WO-reglerna. Nedanstående punkter gäller fram till sommaruppehållet men kan komma att förlängas vid behov.

Lag kan lämna WO utan kostnad så länge de kontaktar motståndare och domare enligt ordinarie tidsramar. Om detta inte görs så dras 800 kr från lagets WO-pott.

Lag har även möjlighet att fortsätta sitt deltagande i seriespelet efter att ha lämnat sin tredje WO.

Lag som lämnar WO förlorar fortfarande matchen med 0-5 men slipper alltså betala böter, vilket såklart gör det mindre smärtsamt att kasta in handduken inför match ifall det är svårt att få ihop fullt lag eller rent taktiskt för att undvika stora förlustsiffror. Är detta möjligen ett segerrecept för Hoyzer Boyz som aldrig i sin snart sextonåriga historia har lämnat walkover? Vi frågade lagledaren Carlis Fridlund:

– Jo, det stämmer att vi aldrig har lämnat WO. Inte ens när vi varit en man kort eller när vi varit säkra på att åka på storstryk. Men jag är skeptisk till att det här är något som skulle gynna oss mer än någon annan. Sen är ju walkover ett väldigt trist sätt att vinna matcher på. Fjolårssäsongen var såklart ruskigt tuff, eftersom vi förlorade när vi spelade dåligt och förlorade när vi spelade bättre.  Men vi vill såklart vinna själva, spelade fotbollsmatcher, inte sådana som avgörs på pappret. Laget behöver det för att höja moralen och självförtroendet.

Hoyzer Boyz ser även i år ut att få tufft motstånd, med åtminstone tre lag från förra säsongen där man kammade noll i dubbelmötena. Så kanske kommer Korpens nya WO-regel ändå som en välkommen räddning om serieinledningen blir lika tung som ifjol.