Ny målrik träningsmatchförlust

I väntan på besked om ifall det blir någon seriestart tränar Hoyzer för fullt. På söndagskvällen hade laget dessutom säsongens andra träningsmatch, denna gång mot mixlaget Kungarna. Ånyo blev det en målrik tillställning och ännu en gång fick Svarta Gamens förkämpar se sig besegrade efter att ha kommit tillbaks från ett underläge.

Under måndagen ska Korpen Stockholm ta ett beslut om huruvida det blir någon seriepremiär för Hoyzer tisdag nästa vecka, eller om man istället får sikta in sig på en halvserie i höst. När omständigheterna är som de är livar det upp med ett par träningsmatcher där laget får tillfälle att mäta sig med lite externt motstånd.

Söndagens träningsmatch spelades ännu en gång i hockeyformatet 3×20 minuter och liksom i förra söndagens får Svarta Gamens lag en olycklig start efter att motståndarna kunnat utnyttja sin första riktiga chans. Hoyzer kvitterar innan första vilan genom en snygg soloräd av Bjørnar Berger, men Hoyzer stora vissa problem defensivt mot ett motståndarlag som är snabba i omställningarna och ofta får komma med tre eller fyra spelare mot Hoyzers backpar.

Motståndarna gör tre mål på raken, bland annat på en tveksam straff, innan Hoyzer hämtar in med två snabba mål innan paus till ställningen 3-4 inför den avslutande 20-minutersperioden. Trots att Kungarna lyckas utöka sin ledning på nytt visar de gulsvarta på god moral och både reducerar och kvitterar till 5-5. Med bara minuter kvar på matchuret går Hoyzer för seger, men åker istället på ett par snöpliga baklängesmål efter kontringar.

Förlust 5-7 till trots var det glädjande att se Hoyzer göra fem mål och att fyra målskyttar fick kliva fram. Daniel Ek stod för två fullträffar, Marco Ortolani, Christer Ulfsparre samt Bjørnar Berger för varsitt. Kanske var den frejdiga offensiven på bekostnad av defensiv stabilitet. Hoyzer hittade inte alls balansen i defensiven, något som motståndarna utnyttjade i sina omställningslägen då de ofta bjöds enorma ytor innan mittfältarna hunnit jobba hem. Här finns definitivt en taktisk utmaning som måste lösas inför eventuell seriestart nästa vecka.