Serieledarna för svåra för Hoyzer Boyz

Efter att förra veckan ha brutit sin rekordlånga segerlösa svit hade Hoyzer Boyz hoppats bevisa att trepoängaren inte var en engångsföreteelse. Men serieledarna FC Nickduell visade sig vara ett par nivåer bättre och bjöd på en rejäl kölhalning.

Med en otroligt skön seger i ryggen fanns förhoppningar om att det lossnat för Hoyzer Boyz. Trots en åderlåten matchtrupp andades det optimism inför mötet med tabellettorna FC Nickduell. Men Hoyzer Boyz fick sämsta möjliga start på matchen. Efter att ha tappat boll på mittplanen ställde motståndarna om blixtsnabbt. Backarna hann inte med och avslutet placerades kyligt invid Carlis Fridlunds vänstra stolpe.

Det skulle visa sig vara något av matchens signum. Hoyzerspelarna schabblade med bollen, motståndarna ställde om, sprang eller väggade sig igenom den gulsvarta försvarslinjen och hade då oftast bra kvalitet på avsluten. Plötsligt låg Hoyzer Boyz under med 0-3. FC Nickduell kunde inte klaga på utdelningen i matchinledningen, medan Hoyzer tyvärr inte visade på samma effektivitet när chanserna kom.

Till slut skulle ändå nollan spricka. Marco Ortolani snodde bollen från en motståndare, passade Richard Björk som elegant friställde John Hollingworth, som placerade in bollen. Med reduceringen fick Hoyzer lite mer att säga till om och känslan var att det kanske ändå fanns en liten poängchans. Men liksom tidigare hade laget svårt att få till avsluten. 1-3 stod sig in i halvtid.

Andra halvlek inleddes lite på samma vis, med skillnaden att inget av lagen lyckades förvalta sina chanser. Kanske var det trötthet, kanske en smula desperation, för då tiden lider började Hoyzer slarva med hemjobbet. Försvararna blir övermannade i våg efter våg och efter en trippelchans sitter 1-4-målet och det lilla hopp om poäng Hoyzerspelarna närt slocknade definitivt.

När luften gick ur Hoyzer Boyz passade FC Nickduell på att trampade gasen i botten. Gång på gång kom de med flera spelar än Hoyzer hade i försvarsställning och om det inte varit för flera bra individuella aktioner av Hoyzers backar och ett gäng omöjliga målvaktsräddningar hade det förmodligen blivit en tvåsiffrig förlust. Istället stannade blödningen på slutresultatet 1-7.

Det nedslående resultatet till trots fanns det faktiskt glädjeämnen. Hoyzer visade än en gång på god anfallslust, tålamod i spelet och skapade fram tills 1-4 tillräckligt mycket för att med bättre effektivitet ha kunnat skapa lite spänning i matchen. Motståndarna var bra på att utnyttja Hoyzers misstag och kanske borde veckans Hoyzerträning tillägnas förstatouchövningar. Det kommer att behövas om laget ska kunna stå upp emot nästa veckas motståndare Honolulu Honey Hunters.