Honolulus hattrick sänkte Hoyzer

Hoyzer Boyz stod upp bra emot Honolulu Honey Hunters, spelade stundtals fin fotboll och hämtade in ett tvåmålsunderläge. Men motståndarna hade något som avgjorde matchen till deras fördel – en tremålsskytt!

Tisdagens match var på flera vis en möjlighet att studsa tillbaks efter förra veckans överkörning. Dels ville man täppa till läckorna bakåt, dels skapa chanser utifrån bollinnehav och sist men inte minst ta poäng igen.

När domare Harri Varonen blåst igång matchen var det också Hoyzer Boyz som började starkast. Gång på gång går bollen på ett snöre genom laget och leder till ett par halvchanser innan Honolulu Honey Hunters ens hunnit få till något ordnat spel att tala om.

Kanske hann en lite mysig känsla av övermod smyga sig in i Hoyzerspelarna som knappast är vana vid att föra matcher, för när motståndarna väl får till ett anfall är inte defensiven på tårna. Passning in på omarkerad spelare som friställs centralt framför mål och 0-1 på nästan exakt samma vis som i föregående match, vilket var exakt det Hoyzer pratat om att undvika.

Det blir inte bättre av att samme spelare bara några minuter senare kommer förbi sin bevakare och placerar in 0-2 till Honolulu. Otroligt tungt för Hoyzer, som dock ska resa sig. Paolo Ramirez Criales står för en fin prestation då han bryter in i straffområdet från sin kant och ur ganska snål vinkel sätter reduceringen. 1-2 står sig också till halvtidssignalen.

I andra halvlek är det uppenbart att Hoyzer har bättre koll på motståndarnas stjärnspelare. Ändå skapar Honolulu ett gäng farligheter innan Paolo visar att även Hoyzer har en tvåmålsskytt! Denna gång får han fatt i returen på Mario Mihanis skott, och trycker in den förlösande 2-2-kvitteringen.

Hoyzers båda mål gjordes av Paolo Ramirez Criales

Det märks att båda lagen vill vinna matchen. Hoyzer har ett par bra lägen, men det är Honolulu som lyckas skapa ett visst tryck mot Hoyzermålet och även de bästa chanserna, men utan att få utdelning. Tiden lider och det ser ut som att lagen ska få dela på poängen, då Hoyzer tappar bollen på offensiv planhalva. Oturligt nog för Hoyzer är det Honolulus tvåmålsskytt som kommer i ett-mot-ett-läget och får till ett perfekt avslut som en skymd Carlis Fridlund inte kan göra mycket åt när bollen går in vid hans högra stolprot.

Hoyzer Boyz får till en slutforcering och parkerar hela laget på Honolulus planhalva, men tiden är inte på Svarta Gamens sida. När pipblåsaren signalerar för full tid står det likväl 2-3 i matchprotokollet. Såklart otroligt tungt att förlora med uddamålet efter att ha tagit igen ett tvåmålsunderläge och trist att Paolos två fina mål inte gav någon poäng. Men som helhet var det en bra genomförd match av Hoyzer Boyz. Motståndarna hade en x-factor i sin hattrickhjälte som Hoyzer inte riktigt fick grepp om, något som kom att avgöra matchen.

Nu återstår tre matcher av säsongen och med det här spelet ska Hoyzer Boyz definitivt ha poängchans i samtliga!