Onödigt spännande mot tabelljumbon

Hoyzer Boyz hade den stora ovanan att var något av förhandsfavoriter då man på tisdagskvällen tog emot Bärselona. Och det blev en målrik men nervig tillställning fylld med märkliga misstag, där Hoyzer till slut kunde inkassera årets andra seger.

Det nalkades strid kring det nedre strecket då Hoyzer och Bärselona skulle mäta krafterna på Gubbängens plastmatta. Och nog märktes det att det gällde mycket. Matchinledningen innehöll massor med slarv från båda lagen, kanske märkta av stundens allvar. Det var dock Hoyzer Boyz som genom Mario Mihani utnyttjade en slarvig pass i motståndarförsvaret, högg som en kobra och gjorde inget misstag fri med målvakten. 1-0!

Efter ledningsmålet föll Svarta Gamens herrar in i motståndarnas tempo, låg väldigt långt ifrån i sina markeringar och presspelet uteblev nästan helt. Lagen kunde i lugn och ro transportera bollen och det var Bärselona som åtminstone försökte ta avslut. I Hoyzer slogs hela tiden en passning i sidled för mycket, vilket ledde till en mängd nästan-jätte-chanser, men i princip inget av substans på mål.

Hoyzer Boyz hade verkligen slagläge att få ett övertag i matchen, tog den inte utan släppte istället fram motståndarna, vilket naturligtvis straffade sig. Backarna blev utsträckta efter att mittfältet tappat räkningen i hemjobbet och en Bärselonaspelare kunde med fritt skottfält trycka in bollen från nära håll. Snopet och onödigt men sett till fördelningen av avslut på mål inte ologiskt.

Men Hoyzer skulle få sista ordet i första halvleken sista minut. Återigen var det Mario som låg bakom ledningsmålet då målvakten inte lyckades hålla hans skott. Om bollen redan då var över mållinjen eller inte spelade ingen större roll då Christer Ulfsparre för säkerhets skull tryckte in den med eftertryck i nätmaskorna. Behovet av målkameror i Korpen kommer att diskuteras, då både Mario och Christer kunde tillskrivas målet.

En 2-1 ledning i ryggen och ett halvtidssnack om att vara tätare i markering och aggressivare i presspelet, samt våga ta avslut, gav hopp om att Hoyzer Boyz skulle ta tag i matchen. Nog klev man in bättre i duellerna och visst skapades ett gäng heta chanser att utöka ledningen. Och då menar vi sådana chanser som bara ska sitta! Då målen uteblev smög sig en försiktighet in i Hoyzerlaget, som blir onödigt låga i försvarsspelet och låter Bärselona hålla boll alldeles för mycket på offensiv planhalva.

Med bara några minuter kvar på matchuret händer det som inte får hända. En målvaktsretur studsar olyckligt på Hoyzerhand i eget straffområde och straffen var odiskutabel. Bärselona förvaltar den på bästa vis och det är återigen kvitterat. Matchen står och väger, men när Hoyzerspelarna efter att ha haft defensivt tunnelseende nu höjer blicken ser de enorma ytor på Bärselonas planhalva. Ett snabbt uppspel når till slut Paolo Criales som iskallt placerar in ledningsmålet.

Bärselona fortsätter att ligga högt och blir återigen straffade. Bollen går som ett snöre till Filip Rosfors som bara behöver sätta till foten och utöka till 4-2. Om någon trodde att matchen var avgjord tog de miste. Hoyzerkeepern Carlis Fridlund missbedömer en högt studsande inläggsboll som tar i ribban och friställer motståndaren som bara behöver springa in bollen i mål. 4-3 skapar lite nerv i matchens sista minut, där Bärselona får ett par fasta situationer, men Hoyzer reder ut stormen och inkasserar säsongens andra seger.

Tre poäng är alltid tre poäng och det är glädjande att Hoyzer gör så pass många mål. Desto värre att man fortfarande läcker bakåt och inte lyckas styra en match mot en motståndare av den här kalibern. Utöver resultatet var det roligaste en motståndares försök till trash-talk då det hettade till i en duell med Micke Ek. Något i stil med ”Ni är ju typ 50 och har grått hår” ska ha yttrats i vredesmod som någon sorts kommentar till den uppenbara åldersskillnaden, varpå Micke helt korrekt svarade med ”Vi spöar ju er ändå!”