Torsk i streckmatchen

Hoyzer Boyz hade chansen att säkra kontraktet genom poäng i mötet mot Skogens vänner, men en svag laginsats innebar en välförtjänt förlust mot taggade motståndare. Istället för att kunna titta uppåt mot mittenplatserna inför seriens sista omgång är man nu indragna i nedflyttningsstriden.

För andra matchen i rad var Hoyzer Boyz ovana förhandsfavoriter, denna gång mot Skogens vänner, vilka ännu inte tagit någon poäng i årets seriespel. Hoyzers två segrar innebar att det räckte med en poäng för att slippa onödig dramatik kring strecket inför den avslutande omgången.

Det verkade redan från start som att Skogens vänner kom bättre förberedda till sexpoängsmatchen som var deras sista chans att rädda kontraktet. Hoyzer å sin sida stod på hälarna direkt på avspark och Carlis Fridlund fick genast göra det första av kvällens många målvaktsingripanden. Där Skogens vänner spelade med energi, frenesi, löpvilja och aggressivitet över hela banan såg Hoyzerspelarna märkligt ointresserade och loja ut.

Dessutom bjöd man motståndarna på en hel drös av felpassningar som skapade nya farligheter. Men det var en kommunikationsmiss som ledde till matchens första mål. Micke Ek och Carlis kunde inte reda ut vem som skulle göra vad med bollen vilket gav Skogens vänner en gåva i form av säsongens enklaste mål. Inte blev det bättre minuterna senare då Hoyzer tappade boll på mitten, förlorade en närkamp och gav motståndarna ett friläge där bollen elegant lobbades över utrusande Hoyzermålvakt.

Det hade gått att skriva en essä om Hoyzers i matchen usla närkampsspel. Skogens vänner vann säkert nio av tio närkamper både i försvar och anfall. Hoyzerspelarna var oftast tvåa, trea eller fyra på bollen, var otroligt passiva i press och låg alldeles för långt ifrån i markering. Där Hoyzerspelarna hade en motståndare i ryggen direkt i spelsekvenserna kunde Skogens vänner komfortabelt vända med boll, titta upp och i lugn och ro väga sina alternativ.

Men Hoyzer skulle ändå komma in i matchen. Paolo Criales stod för en snygg aktion i offensivt straffområde och passar Mario Mihani som dunkade in reduceringsbollen via målvaktens fingertoppar. 1-2 och matchen var fortfarande vid liv! De gulsvarta fortsatte att försöka hitta inspel, men hade förtvivlat svårt att få till klara chanser. När man väl tog avslut var kvaliteten undermålig och bollen seglade högt över mål och ut på Gubbängsfältet.

Hoppet levde ändå inför andra halvleken. Ett mål var allt som krävdes för den välbehövliga poängen. Tyvärr var det inget som tycktes trigga Hoyzerspelarna som inte alls visade samma inställning och vilja som sina motståndare. Stundtals rullar man boll snyggt, men det går för långsamt för att luckra upp ett väl samlat motståndarlag, som i sin tur är snabba att hugga i omställningarna, ofta har fler spelare än Hoyzer på offensiv planhalva och även skapar de klart bästa målchanserna.

Målvakten i Skogens vänner behövde inte göra särskilt mycket, samtidigt som Carlis hade det betydligt mer svettigt mellan stolparna. Tre hårda ramträffar och åtminstone lika många frilägen kunde och borde ha givit ett par till mål till det gröna laget. Men Hoyzer var inte ensamma om att slarva med sista passningen och när Skogens vänner även missade öppet mål vid ett par tillfällen skulle nog många av deras spelare haft mardrömmar ifall de inte vunnit matchen.

Men Hoyzer Boyz var egentligen aldrig riktigt nära. Det var betydligt närmare 3-1, 4-1 eller till och med 5-1 än det var en gulsvart kvittering. då domaren blåste av matchen kunde Skogens vänner välförtjänt inkassera säsongens första seger. Det sägs att motivation slår klass och denna afton visade Hoyzer Boyz varken på det ena eller det andra. Man hade chansen att såga av lagen under sträcket och missade den. Nu avgörs allt i den sista omgången, där Hoyzer måste ta poäng mot serietreorna BK Träben för att på egen hand säkra kontraktet. Men då måste laget höja sig rejält, för det här var en direkt dålig insats från Svarta Gamens herrar.