Preliminär serieindelning och seriepremiär

Ska vi snacka vårtecken är Korpens serieindelning en av de mest efterlängtade! Men det har liksom ifjol varit många turer till följd av pandemiläget rörande när serierna ska kunna starta, men på tisdagen släpptes ett preliminärt premiärdatum.

Med reservation för hur covid-situationen utvecklas avser Korpen Stockholm att starta serierna den 23 maj:
Vi jobbar för att starta säsongen enligt plan. Vi följer myndigheternas riktlinjer och har satt detta startdatum utefter när vi tror att vi kan köra igång. Vårt beslut är baserat på att ungdomsidrotten har fått börja spela och att det dessutom diskuteras att börja släppas in publik på arrangemang från den 17 maj.

Det kan alltså bli tal om framflyttade omgångar, men ambitionen tycks just nu vara att kunna spela en hel serie med dubbelmöten. Liksom seriernas startdatum är serieindelningen preliminär, men glädjande är att bägge Hoyzerlagen får samma speldag. Både Hoyzer Girlz och Boyz spelar liksom ifjol på tisdagar, vilket skulle innebära potentiell seriepremiär den 25 maj.

Rörande spelplats och motståndare är det också mycket som är sig likt. Hoyzer Boyz ställs återigen mot Uppta FF, Skogens Vänner och BK Träben på Gubbängens plastgräs. Dessutom nya bekantskaper som BK Gruvbacken, Jonny, Gubbar i Gurt II och Roja Directa.

Hoyzer Girlz möter bara ett helt obekant lag i Bollmora Inter, medan Bollklubben, Runa BK, Vega FC, PIA, Breast Friends BF och Swelatinas alla är gamla bekanta gäng. I vanlig ordning spelar Girlzen sina matcher på Västboda Bollplan, en kort promenad från stamhaket Mickel Räv.

Hoyzer har sedan en månad varit igång med fotbollsträningen, men det finns enligt insatta källor stora frågetecken kring bredden i spelartrupperna. Förmodligen kommer värvningsansvariga ha att göra ända fram till seriestart!