Seriestart 1 juni!

På måndagskvällen kom Korpens svar på Folkhälsomyndighetens besked förra veckan. Seriespelet får starta i samband med de ändrade rekommendationer som börjar gälla tisdagen den 1 juni, något som innebär att Hoyzer får sina seriepremiärer samma dag.

Det var knappast ett oväntat besked att fotbollsserierna inte skulle kunna starta planenligt den 23 maj, men i samband med Folkhälsomyndigheternas och regionernas plan för en successiv öppning av samhället med start 1 juni tändes hoppet. Igår kom beskedet från Korpen; seriespelet kan inledas i samband med att de nya rekommendationerna börjar gälla.

Extra glädjande för Hoyzer Girlz och Boyz som båda har match på dagen för den nya seriestarten, det vill säga tisdagen den 1 juni. Korpen har hela tiden haft ambitionen att över lag kunna spela serierna med dubbelmöten, till skillnad från fjolårets spelschema med enkelmöten. I samband med gårdagens besked tillkom dock den kryptiska brasklappen att de kan vara tvungna att ”komprimera spelschemat i vissa spelklasser”.

I vilket fall är det hög tid att tagga inför seriepremiären om på dagen två veckor. I skrivande stund är ej spelschemat spikat, men oavsett premiärmotstånd får vi hoppas att Svarta Gamens bägge lag kommer väl förberedda till årets första matchsamling.

Och oavsett resultat… Då dessutom serveringstillståndet från den 1 juni förlängs till 22.30 finns det hopp om samkväm på Mickel Räv efter premiärmatcherna!