Hoyzer Boyz föll med uddamålet i premiären

Den första juni 2021 blev en speciell dag på många vis. Inte bara lättades det på coronarestriktionerna – Korpens seriespel körde igång och med det seriepremiär för Svarta Gamens lag!

En minst sagt märklig försäsong fick äntligen sitt slut då Hoyzer Boyz på tisdagskvällen begick premiär mot Roja Directa. Det var två lag som till en början tycktes märkta av stundens allvar, varför det dröjer ett tag innan lagen fick till något organiserat spel. Väl där är det svartklädda Roja Directa som tar tag i taktipinnen och pressar ner Hoyzer djupt ner i defensiv zon, där en storspelande Ivan Alushkin mellan stolparna håller kvar de gulsvarta i matchen.

Hoyzer Boyz har inledningsvis svårt att få kontroll över det centrala mittfältet, där motståndarna får komma rättvända mot mål gång på gång. Det kommer därför inte som en chock när Roja Directa tar ledningen via ett hårt inspel som styrs in vid bortre stolpen. Men 0-1 blir också en väckarklocka för Hoyzer Boyz.

Nu tar man tag i positionsspelet på ett helt annat vis även om det inte omedelbart resulterar i några vassa målchanser. Duellspelet höjs flera klasser och Hoyzer vinner boll högre upp i banan, man krymper de centrala ytor där motståndarna tidigare fått operera ohotat och det defensiva blocket blir mer delaktiga högre upp i planen. Det är också en smart slagen djupledsboll från Daniel Bäckström som hittar en helt sopren men felvänd Richard Björk som med klacken elegant styr bollen i mål. Hoyzer Boyz har kvitterat med sin första riktigt heta målchans, ett kanske inte helt sett till matchbilden rättvist resultat som håller sig in i halvtid.

Men Hoyzer Boyz har fått blodad tand och inleder även den andra halvleken bättre än motståndarna. Spelet får en mer böljande karaktär, men där Roja Directa alltmer går för tidiga skott utifrån, oftast utanför, är det Hoyzer som spelar sig till chanser utan att för den delen riktigt komma till bra avslut. Pontus Österholm rundar målvakten men kommer ur skottvinkel, Daniel serverar en perfekt passning i sidled som Johan Wikström skickar över öppet mål, Marco Ortolani har ett hårt avslut strax utanför mål och Paolo Ramirez Criales slår ett par bra frisparkar som målvakten räddar.

När matchen med bara minuter kvar står och väger är det dock Roja Directa som till slut får utdelning på sina ihärdiga distansskott. På ett kontringsläge väljer motståndarnas anfallare att gå för ett tidigt avslut istället för att utmana Paolo, ett skott i steget som ger en drömträff och sitter otagbart vid Ivans högra stolprot. Slutminuterna blir dramatiska när ett Hoyzer Boyz på kvitteringsjakt lyfter upp laget och via flera fasta situationer skapar oreda framför motståndarmålet. Micke Ek får med matchens sista spark ett bra skottläge inne i boxen, men avslutet sitter strax utanför, varpå domaren Harri Varonen blåser av matchen.

Trots förlusten fanns det mycket bra att bygga vidare på efter en uppryckning och i det hela fin andra halvlek. Efter en skakig start blev det ordning på det defensiva spelet, men laget måste pressa bättre på egen planhalva för att inte bli så låga mot rättvända motståndare. Offensivt såg det också stundtals bra ut, även om det saknades lite skärpan och killer-instinkt i avgörande lägen. Daniel Bäckström visade med många fina offensiva aktioner i sin hoyzerska tävlingsdebut hur nyttig han kommer att bli för laget. Så över lag en bra insats av Hoyzer Boyz, som mycket väl hade kunnat ge poäng.

Förhoppningsvis kan Svarta Gamens herrar bärga årets första poäng i nästa omgång, då man ställs mot Skogens Vänner.