Kollaps gav ny förlust

Hoyzer Boyz fick en drömstart, stod för tre snygga mål och hade ledningen två gånger om. Men en mardrömsperiod i andra halvlek spolierade säsongens första hoyzerska poängfirande.

Det var två lag som kom från premiärförluster som ställdes mot varandra i den andra serieomgången. Hoyzer Boyz borde nog fått med sig en poäng efter en bra andra halvlek i 1-2-torsken mot Roja Directa, medans Skogens Vänner å sin sida fick en tuff seriestart i och med 0-3 mot Jonny.

Hoyzer Boyz fick något av en smakstart på kvällen, då Johan Wikström med en påpasslig brytning spelar fram Paolo Ramirez Criales som med ett hårt distansskott sätter ledningsmålet efter blott ett par minuter. När Skogens Vänner strax därefter missar öppet mål efter en kontring infinner sig känslan av att det här kanske ändå kan bli Hoyzers kväll.

Halvleken utvecklar sig till något av ett ställningskrig, där bägge lagen strösslar generöst med tekniska fel och märkligt omotiverade bolltapp. Dessvärre är det motståndarna som bäst tjänar på det slarviga spelet under halvlekens mittperiod och med ett lågt skott kan sätta dit en lite för enkel kvittering. Lagen fortsätter att blanda högt och lågt, men med bara en minut kvar på domarens klocka tar Svarta Gamens herrar åter initiativet.

Paolo slår en hörna som rensas undan, men hans andra inlägg når lagkapten Carlis Fridlund som snyggt men ganska enkelt kan nicka in 2-1-målet, ett resultat som står sig in i halvtid. Det är oklart vilka instruktioner som spelarna fick i halvtid, men antingen var de en dåres yrande försök till taktik eller så var Hoyzerspelarna oförmögna att spela efter den uppsatta planen.

Inte helt oväntat försöker Skogens Vänner pressa på för en kvittering, men det märkliga är att Hoyzerspelarna totalt saknar medel att värja sig. De gulsvarta tycks oförmögna att lyckas med mer än en eller två passningar innan bollen åter hamnar hos motståndarna. Istället för att rensa i utsatta lägen kladdar man med bollen, slår enkla felpassningar eller tappar den helt sonika till gröna spelare som skapar en tydlig forcering mot Niclas Josefsson i Hoyzermålet.

Dwt ger snart resultat, även om det återigen känns en smula billigt, då Hoyzerspelarna inte kommer överens om vem som ska stöta på bollhållare och vilka som ska falla. Niclas får vittja nätet för andra gången denna afton och det är återigen utjämnat. Men eländet tar inte slut där efter ett inspel i straffområdet går Niclas in i rygg på en spelare som faller väldigt dramatiskt och domaren pekar på straffpunkten. Straffen exekveras väl och Skogen Vänner har tagit ledningen för första gången i matchen.

En väldigt tråkig detalj strax efter Skogens Vänners straffmål är att Micke Ek får ledas av planen skadad efter en riktigt ful kapning som borde ha givit motståndarna åtminstone ett gult kort, men det var ur domslutssynpunkt inte Hoyzers kväll. Vi vill ogärna gnälla på domaren men just de två incidenterna kändes ur en hoyzersk synpunkt väldigt irriterande på ett matchavgörande vis.

Och kanske vill Hoyzer lite för mycket i sin kvitteringsjakt på bekostnad av positionsspelet, för även nästa mål tillfaller det gröna laget, den här gången efter en snygg individuell prestation och ett perfekt avslut. 2-4, Hoyzerspelarna ser modstulna ut och inte mycket talar för en slutforcering. Men med två minuter kvar på matchuret får Svarta Gamen åter luft under vingarna, då Paolo med ett elegant placerat avslut gör sitt andra mål för kvällen.

Men slutforceringen resulterar inte i annat än en kontring där Skogens Vänner i slutsekunderna kan kontra in spiken i kistan till 5-3. Matchen utvecklades till något av en målfest med två offensivt kalibreade lag som slarvade ganska mycket och ibland gick bort sig i det defensiva arbetet. Otroligt surt att tappa en ledning två gånger om och trist att motståndarna fick några väl enkla mål där defensiven inte fungerade optimalt.

Men tre ”snygga” mål är trots allt inte helt fy skäms, med tanke på Hoyzers generellt svaga målsnitt. Alla slet föredömligt, även om kvaliteten inte alltid var där, men det kommer fler matcher. Dock inte nästa vecka, då serien påtvingats flyttade matchdatum. Istället är nästa utmaning den 22 juni på Skarpnäcks BP mot BK Träben.